(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
DOMÁCÍ ŠTRŮDL
Potřebné ingredience
Těsto : 125ml vlažného mléka,125ml vlažné vody,2 plnější lžíce cukru krystal,1 vanilkový cukr,1 lžička soli,3 lžíce změklé Hery,410g hl.mouky,1 lžička suš.droždí. Do štrůdlu : trochu strouhanky,nasekaná jablíčka,cukr krystal,vanilkový cukr ,skořice,.....oříšky,rozinky,.... Na potření : 1 vejce
Postup přípravy
Těsto zaděláme v domácí pekárně nebo ručně.Rozdělíme na dvě půlky,rozválíme na pomoučeném vále na obdélník,zlehoučka posypeme strouhankou,poklademe nasekanými jablíčky,pocukrujeme cukry,posypeme skořicí a zamotáme.Krátce nechám na teplém místě,ale nemusí se,potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby.Pečeme při 150C do zezlátnutí,vychladlé pocukrujeme.Dobrou chuť !
Kuk z trouby :-))
Jablíčka oloupeme,zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky.Já je zásadně nestrouhám,protože při strouhání pustí šťávu,která pak vyteče.Nakrájím je do mísy na menší kousky a pak do nich nožíkem krájím,až jsou malé kousíčky.Šťáva pak v nich hezky zůstane.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vera N
(upraveno)
27. 4. 2012, 8:52
Mám tam ještě jablíčka, jdu vyzkoušet.
Verča-Berda
(upraveno)
27. 4. 2012, 9:14
@Vera N
Věruško,aby jste za chvilku nevypadala jako já ,až zkusíte všechny ty moje recepty ............ Verča