Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Velikonoční Jidáše

0.0
Velikonoční Jidáše

Potřebné ingredience

1kg polohrubé mouky 30g droždí 250ml vlažného mléka 120g másla 100g cukr krystal 2 žloutky špetka soli Vejce 1ks na potření, máslo na vymazání plechu, nebo (pečící papír), tekutý med.

Postup přípravy

Z trochy mléka,mouky,lžičky cukru a droždí připravíme kvásek,který po vzejití přidáme do prosáté mouky s cukrem a špetkou soli,přidáme máslo a žloutky utřené do pěny,podle potřeby doplníme vlažným mlékem a vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme kynout na teplém místě.
Z těsta si nakrájíme kousky,zakulatíme,uděláme tenké válečky (asi jako ukazováček),asi 20cm dlouhé a stáčíme do spirálek což je typický tvar jidášů,nebo do esíček uzlů,kuřátek,...
Klademe je na pomaštěný plech nebo na peč.papír,necháme ještě mírně vykynout,potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.Po upečení ještě horké potřeme mašlovačkou rozehřátým horkým medem.Kdo ho nerad, posype jidáše moučkovým cukrem.
Z této várky je asi 45-50ks-samozřejmě záleží jen na vás jak velké budete dělat-nám to vyhovuje takto.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie