(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Plněné rohlíčky se slaninou a porkem
Potřebné ingredience
Na asi 15 ks potřebujete: 250 g listového těsta a hladkou mouku na jeho rozválení, 100 g anglické slaniny vcelku, asi 4 cm pórku, 4 lžíce francouzské hrubozrnné hořčice, 1 vajíčko a 2 lžičky sezamového semínka.
Postup přípravy
Listové těsto rozválejte na asi 3 mm silný plát. Slaninu nakrájejte na malé špalíčky a pórek na půlkolečka. Podle velikosti slaninových špalíčků těsto rozkrájejte na 15–20 obdélníčků tak, aby do nich šla náplň zabalit. Celou plochu těsta potřete hořčicí, na jednotlivé obdélníčky vždy položte kousek slaniny a kousek pórku a obdélníčky zabalte do úhledných rohlíčků. Ty pokládejte vedle sebe na plech a nakonec je potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamovým semínkem. Rohlíčky pečte při 180 stupních Celsia asi 25 minut dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé