Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Brokolicová se sýrovými noky

0.0
Brokolicová se sýrovými noky

Potřebné ingredience

250g brokolice(může být i mražená),1 velká brambora,1 litr kuřecího vývaru,1 kelímek zakysané smetany,zelená petrželka,2 lžíce hladké mouky,50g nastrouhaného eidamu,2 trojůhelníčky smetanového sýra,1 vejce,sůl.

Postup přípravy

Kuřecí vývar si připravíme s kuřecích drůbků předem.Brokoklici zbavíme tvrdého košťálu-rozdělíme na růžičky a společně s očištěnou a nakrájenou bramborou uvaříme do měkka.Vodu slijeme a zeleninu rozmixujeme dohladka,přidáme kuřecí vývar,osolíme vmícháme zakys.smetanu(trochu si necháme na ozdobu) a povaříme.Podáváme s teplými sýrovými noky a ozdobíme zbytkem smetany.
Noky: na ně si nastrouháme sýr eidam ,přidáme ostatní:vejce,trojůhelníčky sůl,2 lžíce hl.mouky a posekanou petrželku-smícháme v těstíčko.Lžící tvarujeme noky a zavařujeme do vařící vody.Noky jsou hotové jak-mile se odlepí ode dna.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 31. 1. 2013, 13:10
(*) (*) (*) (*) (*)
hheellaa 24. 3. 2012, 22:49
Manža je polívkovej, brokolicovou polívčičku dělám úplně jinak, tak tohle bude příjemná změna - těším se hlavně na noky (Y) Díky za tip (F)
gonzar 24. 3. 2012, 21:40
A tuto polévku udělám zítra k obědu. Mám dvě brokolice, tak z jedné bude. (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie