(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
Pudinko-tvarohový s ovocem
Potřebné ingredience
Těsto: 90g polohrubé mouky, 5 vajec, 80g cukru, 1-2 lžíce kakaa***Náplň: 1 velký kelímek zakysané smetany, 500g tvarohu(dala jsem vaničkový), ovocný džem dle chuti 3-4 lžíce(použila jsem borůvkový), případně doladíme sladkost náplně podle chuti, 1 velká konzerva broskví***1 sáček pomerančového nápoje Tang, 2 vanilkové pudinky, šťáva z broskví+doplnění vodou do 0,5l.***piškoty, uvařená káva s rumem**
Postup přípravy
Vyšleháme žloutky s cukrem, přisypeme mouku smíchanou s kakaem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Natřeme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 190°C 10-12minut.
Na vychladlý korpus naskládáme piškoty omočené v kávě s rumem, na ně natřeme náplň z tvarohu a zakysané smetany vyšlehaných s džemem. Na náplň naskládáme na plátky nakrájené broskve. Pak uvaříme pudink. Ve šťávě z broskví, doplněné vodou do množství 0,5l rozmícháme pomerančový Tang, zahřejeme a uvaříme se dvěma sáčky pudinku do zhoustnutí. Ještě horké natřeme na broskve a až pudink vychladne, vložíme do ledničky nejlépe do druhého dne.
Na vychladlý korpus naskládáme piškoty omočené v kávě s rumem, na ně natřeme náplň z tvarohu a zakysané smetany vyšlehaných s džemem. Na náplň naskládáme na plátky nakrájené broskve. Pak uvaříme pudink. Ve šťávě z broskví, doplněné vodou do množství 0,5l rozmícháme pomerančový Tang, zahřejeme a uvaříme se dvěma sáčky pudinku do zhoustnutí. Ještě horké natřeme na broskve a až pudink vychladne, vložíme do ledničky nejlépe do druhého dne.
.
.
.
.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
uty.l
(upraveno)
31. 8. 2012, 9:34
Nesehnala sem tang,čím by to šlo nahradit?koupila sem si pomerančovou štávu ale jak to udělat?
mirkaberkys
(upraveno)
31. 8. 2012, 14:39
@uty.l
A co použít vitacit?
uty.l
(upraveno)
31. 8. 2012, 15:08
@mirkaberkys
No ten mě taky napad boužel krám neměl.Byla jsem jen v malých krámkách.Už to mám rozdělano,dolila sem to štávou,na chut je to dobrý takhle to dělá tchýnka,chtěla sem zkusit ten tang tak příště no.
vladkadasva
(upraveno)
31. 8. 2012, 20:01
@uty.l
Můžete Tang nahradit džusem úplně stejně, jak je napsáno v receptu - do broskvové šťávy přidáte džusu tolik, aby bylo celkové množství 0,5litru. Když potřebuji docílit krásně oranžové barvy a nechci použít Tang, tak vařím pudink z mrkvového Kubíka. Vitacit je taky možné použít, ten zase používá moje sestra a chválí ho. Hezký večer !
uty.l
(upraveno)
31. 8. 2012, 20:38
@vladkadasva
Vladko moc děkuji za reakci,kubík je také dobrý nápad. Takže buchtu jsem zdárně dokončila,a je teda opravdu vynikající.Tu štávu jsem udělala jak jste ted napsala dolila jsem jí do toho půl litru,byla potřeba trochu.Barvičká nádherně oranžová.Moc jsem si nedokázala představit tu kávovinovou chut piškotů k této varientě,ale fakt dobrota
vladkadasva
(upraveno)
2. 9. 2012, 8:39
@uty.l
Tak to jsem moc ráda, Lucko, že se všechno podařilo a buchta chutná Díky za zprávičku a s přáním hezké neděle Vás zdravím!
jeremy
(upraveno)
16. 5. 2012, 21:49
soucka
(upraveno)
12. 3. 2012, 18:39
V ledničce se mi od včera chladí světlý korpus na něm vrstva tvarohu a pudinku a stále hledám jaké ovoce a jaké želé nahoru ...... tak děkuji za tip - JDU NA TO!!!
Jajoch
(upraveno)
12. 3. 2012, 17:59
superrr...jsou mooocinko dobrýýýý
daskas1
(upraveno)
7. 3. 2012, 14:55
vladkadasva
(upraveno)
10. 3. 2012, 9:32
@daskas1
chalupnicka
(upraveno)
7. 3. 2012, 14:44
Vypadá skvěle
vladkadasva
(upraveno)
10. 3. 2012, 9:32
@chalupnicka
Ali, díky Příjemný den!
darinka30
(upraveno)
5. 3. 2012, 21:02
vladkadasva
(upraveno)
10. 3. 2012, 9:25
@darinka30
ylča267
(upraveno)
5. 3. 2012, 9:44
Vypadá to velice dobře, na jak velký plech jste to dělala?
vladkadasva
(upraveno)
5. 3. 2012, 16:25
@ylča267
Hluboký plech, klasický rozměr.