(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Šťavnaté kuřecí řízky s hermelínem - minimum nádobí :-) a rychlé.
Potřebné ingredience
4 kuřecí řízky
grilovací koření nebo koření na kuře
sůl
Herkules nebo Poličan
1 jablko
1 Hermelín
1 šlehačka
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce rumu
příloha
Postup přípravy
Omyjeme a naklepeme řízky, ososlíme, okořeníme, vložíme do pekáčku nebo na plech vymazaný olejem. na každý dáme 2-3 kolečka Herkulesu. Poklademe 2 kolečky jablka, posypeme nahrubo nastrouhaným Hermelínem. Nakonec zalijeme šlehačkou ve které jsme rozmíchali 2 lžíce rumu a 2 lžíce sojovky, pečeme asi půl hodiny při 180-190st. v troubě. Podávámé s kaší, bramborem, hranolky, jak má kdo rád.
Okořeněnné řízky dáme do pekáčku.
Poklademe salámem a jablky.
Posypeme strouhaným Hermelínem.
Zalijeme šlehačkou se sojovkou a rumem.
A pečeme při 180-190st asi půl hodiny...
Maso je díky jablku a smetaně pěkně šťavnaté.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
22. 1. 2014, 20:43
Anna J.
(upraveno)
22. 1. 2014, 20:11
Lennya
(upraveno)
20. 9. 2012, 13:29
opravdu vynikající Zvlášť ta sojovka s rumem je moc dobrá kombinace
Zrušený účet
(upraveno)
20. 9. 2012, 18:39
@Lennya
Sakryš, kde jste vzala ruma? Já ho nepotkala nikde. Tchýně koupila pančovaný a teď nemůže nikoho ukecat, aby se toho napil
monička13
(upraveno)
25. 4. 2012, 21:17
vyzkoušíím
Vlr.Buckova
(upraveno)
11. 3. 2012, 17:28
vyzkouším
ivaja
(upraveno)
4. 3. 2012, 20:00
dobrá inspirace,děkuji
lidare
(upraveno)
4. 3. 2012, 17:02
moc je to krásně jedlé