(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Kuřecí čína
Potřebné ingredience
250 g kuřecího masa * solamyl * vegeta * 10 cm pórku * 2 mrkve * výhonky mungo (nemusí být) * arašídy solené 80 g * červená a žlutá paprika (kvůli barvě, může být i zelená) * 2 stroužky česneku * žampiony * sojová omáčka * lžička zázvoru (čerstvý nebo sušený půl lžičky) * mletý koriandr půl lžičky * mletý kmín lžička * paprika lžička * dle chuti trochu bílého vína nebo zakápnout citronovou šťávou
Postup přípravy
maso nakrájet na malé kousky, posypat solamylem, přidat lžičku vegety a cca půl deci vody, promíchat a nechat chvíli stát. poté osmažit cca 7 minut na rozpáleném oleji, oddělovat jednolivé kousky od sebe. poté vyndat na talíř a na oleji po mase osmažit na proužky nakrájenou mrkev a žampiony, přidat česnek. cca 5 minut smažit, poté přidat mungo, šikmo krájený pórek, papriku na kostičky a arašídy. asi po dvou minutách přidat osmažené maso a všechno koření. v misce rozmíchat lžíci solamylu, sojovou omáčku (tak dvě lžíce, záleží jakou máte) a 2 deci vody, nechat chvíli vařit až zhoustne. zelenina má zůstat ještě křupavá, takže nepřehánět:-)
dochutit dle libosti, solit už většinou není třeba.
podáváme s rýží nebo hranolkama.
dochutit dle libosti, solit už většinou není třeba.
podáváme s rýží nebo hranolkama.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cjmaserka
(upraveno)
13. 5. 2012, 10:09
akate
(upraveno)
9. 5. 2012, 11:11
Konečně jsem našla obídek, který dnes udělám díky za radu Katka