(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Zajíc z preclíkového těsta s postupem
Potřebné ingredience
250 mléka, 75g rozpuštěné hery, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500g hladké mouky, celé droždí (nebo sušené)
Postup přípravy
Zpracujeme těsto ručně nebo pomocí pekárny a necháme vykynout. Pak si těsto rozdělíme na dílky a tvoříme jakékoliv preclíkové tvary. Já jsem zkusila zajíčka. Preclíky potřeme bílkem a místo očí použijeme dýňová semínka. Když děláte obyčejné preclíky, tak posypeme hrubou solí, sezamem nebo mákem. Pečeme při 170°C dozlatova.
Vyválíme hada. Čím slabší těsto, tím bude křupavější.
Nahoře hada zamotáme a vzniknou uši
Uděláme z těsta kuličku a dáme k těstu jako nos
Urovnáme a trošku zploštíme uši. Potřeme bílkem a místo očí dáme mák nebo dýňový semínka.
Hotovo. Nejenže je chuťově vynikající, ale taky vzhledově je zajímavý.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé