(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
VDOLKY těsto z domácí pekárny
Potřebné ingredience
Těsto jsem dělala v domácí pekárně jinak můžete i normálně.
40dkg hl. mouky, 5 dkg droždí (asi půl lžičky sušeného), 1 lžíce cukru, mléko (dala jsem 200ml ale myslím že bude stačit tak 170), 1 lžíce oleje, 1 lžička prdopeče, 1 vejce, špetka soli, plus přísady na ozdobení dle chuti
Postup přípravy
Do pekárny jsem dala nejdříve tekuté přísady a pak zbytek, při zadělání normálně se dělá klasický kvásek a nechá kynout. Po vykynutí uděláme kuličky, ( já jsem jich měla 19 záleží jak velké je uděláte) necháme chvilku vykynout, pak uděláme placičky zase necháme chvilku vykynout. A pak už jen smažíme. Zdobíme tím čím kdo má rád :-)) Při pečení se mi krásně nafoukly :-))
uděláme kuličky, u mě klasika že mám každou jinou :-))
už je uzmaženo :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
insula
(upraveno)
25. 8. 2024, 17:29
Vážně tolik droždí? Byly jím dost cítit. Jinak byly dobré.
lumka
(upraveno)
22. 1. 2008, 21:48
Tak se těším že jich takto udělám,jsem moc ráda za recept,mám taky pekárnu,talk nemusím míchat v ruce,díky za tip.
tmavovláska
(upraveno)
22. 1. 2008, 22:05
@lumka
Není zač já moc s kynutým těstem nekamarádím ale v pekárně je to hračka a vdolečky doma milujou tak jsem si řekla že to zkusím a vše v pohodě