(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Vrták s postupem
Potřebné ingredience
30g rozpuštělého másla, 1 vejce, 100ml mléka, lžíce moučka cukru, 2 lžíce rumu, špetka soli, citrónová kůra, 250g polohrubé mouky, 1/2 droždí
Postup přípravy
Jsou výborné, měkoučké a jednoduché.
Těsto zaděláme ručně nebo v pekárně a necháme vykynout. Rozdělíme na cca 30ks kousků (já dělala střední) a z nich vytvoříme váleček, který zamotáme. Necháme cca 15 minut dokynout.. Rozpálíme větší množství oleje a smažíme. Usmažené pokládáme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Ještě teplé obalujeme v krupicovém cukru se skořicí.
Těsto zaděláme ručně nebo v pekárně a necháme vykynout. Rozdělíme na cca 30ks kousků (já dělala střední) a z nich vytvoříme váleček, který zamotáme. Necháme cca 15 minut dokynout.. Rozpálíme větší množství oleje a smažíme. Usmažené pokládáme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Ještě teplé obalujeme v krupicovém cukru se skořicí.
Z vykynulého těsta tvarujeme vrtáky
Smažíme
Po usmažení dáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru.
Hotovo. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paluna
(upraveno)
28. 9. 2015, 10:21