(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Italský chléb se sušenými rajčaty a olivami
Potřebné ingredience
3dcl vlažné vody
1,5 lžíce octa
500g hladké mouky
30g čerstvého nebo 1 pytlík sušeného droždí
1,5 lžíce cukru
1 lžíce soli
2 lžíce pesta (italské bylinky v oleji)
hrst na drobno nakrajených sušených rajčat
hrst nadrobno nakrájených oliv
Postup přípravy
Do pekárny dáme přísady podle uvedené posloupnosti, do mouky uděláme důlek, do něj přijde droždí a cukr. Pesto dávám do jednoho rohu.
Zapneme program "chléb" (u mojí Moulinex je to program 1 trvající 3:20h). Po zaznění signálu přisypeme rajčata a olivy a pak už se jen těšíme! :) Chléb je chuťově vyjikající, vydrží čerstvý i 2 dny. Zatím je to to nejlepší, co jsem z kategorie "chléb" upekla. FOTO dodám co nejdříve - mám foťák v opravně.
TIP: Osobně všechny chleba raději peču v troubě. Takže před začátkem pečení pekárny chléb vyjmu (u zmínění Moulinex je to cca 1:15 před koncem), dám chléb do moukou vysypané ošatky a nechám v troubě zapnuté na 50°C ještě dalších 30 minut kynout. Pak chléb vyklopím na plech a upeču (horkovzdušná trouba, 180°C, cca 35 minut). Chleba vypadá lépe pro oko a i vrchní kůrka je krásně propečená.
Zapneme program "chléb" (u mojí Moulinex je to program 1 trvající 3:20h). Po zaznění signálu přisypeme rajčata a olivy a pak už se jen těšíme! :) Chléb je chuťově vyjikající, vydrží čerstvý i 2 dny. Zatím je to to nejlepší, co jsem z kategorie "chléb" upekla. FOTO dodám co nejdříve - mám foťák v opravně.
TIP: Osobně všechny chleba raději peču v troubě. Takže před začátkem pečení pekárny chléb vyjmu (u zmínění Moulinex je to cca 1:15 před koncem), dám chléb do moukou vysypané ošatky a nechám v troubě zapnuté na 50°C ještě dalších 30 minut kynout. Pak chléb vyklopím na plech a upeču (horkovzdušná trouba, 180°C, cca 35 minut). Chleba vypadá lépe pro oko a i vrchní kůrka je krásně propečená.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé