(recept
si oblíbilo 47 návštěvníků)
Domácí výborné housky
Potřebné ingredience
hrnek mléka 1/2 kg hladké mouky 1/2 kostky droždí lžíce cukru 4 lžíce sádla ( jen sádlo ) 2 vejce lžička soli na posypání hrubá sůl, kmín, mák, sezam... ( co kdo má rád )
Postup přípravy
Uděláme si kvásek - lžíce mouky, cukr, droždí, trochu vlahého mléka a necháme vyjít.
Mouku ( já dávám i celozrnnou ), sůl, vejce, rozehřáté sádlo smícháme, přídáme kvásek a postupně vlahé mléko. Vymícháme těsto,aby se nelepilo a necháme vykynout.
Upleteme si housky, které důkladně potřeme vejcem a posypeme čím chceme, necháme ještě asi 30 min kynout.
Pečeme na 200C do zčervenání. Jsou opravdu výborné a z této dávky je jich přibližně 16, je na Vás, jak je uděláte velké.
Mouku ( já dávám i celozrnnou ), sůl, vejce, rozehřáté sádlo smícháme, přídáme kvásek a postupně vlahé mléko. Vymícháme těsto,aby se nelepilo a necháme vykynout.
Upleteme si housky, které důkladně potřeme vejcem a posypeme čím chceme, necháme ještě asi 30 min kynout.
Pečeme na 200C do zčervenání. Jsou opravdu výborné a z této dávky je jich přibližně 16, je na Vás, jak je uděláte velké.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vinaricka
(upraveno)
9. 3. 2019, 22:41
Super recept děkuji Ivana
EVA.Z.
(upraveno)
26. 2. 2013, 17:53
obě vejce jsou do těsta nebo jedno do těsta a jedno na potření?
gabra
(upraveno)
23. 2. 2013, 22:32
právě jsem je vytáhla , namíchala jsem také hladkou a polohrubou mouku, jsou výborné, dělala jsem je poprvé Rychlé, jednoduché
zorach
(upraveno)
19. 10. 2012, 15:03
Dobrý den, právě jsem houstičky upekla..( mouku jsem dala napůl polohrubou a hladkou, místo sádla olej - děti jsou nemocné a nemám možnost nakoupit) a musím, říct, že i tak jsou fantastické. Jistě nepeču naposledy. Díky, Lucie.
wMarketkaw
(upraveno)
8. 12. 2012, 16:13
@zorach
Jsem ráda, že vám chutná..miluju, jak to provoní celý byt..příště zksute s tím sádlem-je do toho opravdu nejlepší
sixxta
(upraveno)
7. 12. 2016, 19:27
@wMarketkaw
Mohu se zeptat jak dlouho je necháte kynout? Dekuji