Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 49 návštěvníků)

Moje jarní - velikonoční nádivka.

0.0
Moje jarní - velikonoční nádivka.

Potřebné ingredience

3 rohlíky nebo 1/2 francouzské bagety, 50g másla, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, bílý pepř, muškátový oříšek, sůl, mletý sušený zázvor, čerstvá petrřželka, medvědí česnek, 3 vejce, slepičí vývar nebo bujón z kostky, 20 dkg anglické slaniny.

Postup přípravy

Na másle vyškvaříme 1/2 nakrájené slaniny do křupava, vybereme ji a dáme stranou. Na zbylém tuku orestujeme dožluta jemně nakrájenou cibuli nebo šalotku, přidáme utřený česnek a všechno koření, aby se nám probudilo - stačí 1 minutu, stáhneme z ohně. Do velké mísy natrháme rohlíky, pokropíme kuřecím bujónem a necháme tekutinu vsáknout, posypeme posekanou petrželkou a medvědím česnekem (můžeme nahradit rukolou, mladými kopřivami, řeřichou nebo pažitkou), přidáme vyškvařenou slaninu, orestovanou cibulku s kořením, osolíme, přidáme 3 žloutky a zamícháme. Nakonec do nádivky jemně vmícháme sníh ze tří bílků. 1)Formu na pečení - srnční hřbet - vyložíme plátky anglické slaniny, vlijeme nádivku a pečeme v předem vyhřáté troubě. Nádivku necháme chvíli vychladnout, a ještě mírně teplou vyklopíme. Nebo 2) nádivku dáme péct do jakékoli vymazané formy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Karkulka_69 29. 3. 2013, 11:17
Dobrý den děkuji za TIP, právě jsem ji vytáhla z trouby... vypadá velmi dobře a voní až k sousedům.... přeji hezké Velikonoce. Markéta
Hana1978 6. 4. 2012, 15:23
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie