(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
špaldovo-žitný "zdravý" cheba pro začátečníky
Potřebné ingredience
špaldová mouka chlebová,žitný celozrná mouka(jedno jaká,hrubě mletá),kvásek-i sušený,semínka,sůl,voda,cukr
Postup přípravy
celkem 330ml vody,350-400 g špaldové mouky + 150-100g žitné(aby bylo celkem půl kila),kvásek(1 pol.lžíce sušeného),troška soli,cukru,semínka dle libosti-slunečnice,dýně,len....vše zamícháme,dáme na několik hodin "kynout",potom vložím do trouby a peču na asi 180 stupních nejméně hodinku.můžete přidat pro začátek půl kávové lžičku suš.droždí(at pěkně nakyne).později vložím podrobný postup s domácím kváskem+poměry,droždí nemusíte vůbec použít.toto je recept na opravdu velmi!!! rychlou přípravu a lahodný,vonavý chlebík
použitá špaldová mouka-je skvělá!!!!
semínka dovnitř i nahoru-dle libosti
..ještě vyndat z lednice SASOVSKOU klobásku(z biofarmy Sasov-je nej,nej!!!!) a může se hodovat:-)))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
maruška
(upraveno)
16. 5. 2012, 15:15
copak je to sasovská klobáska? Monči, mám plynovou trubu....vesměs se mi tam všechno spálí myslíš, že bych to zvládla? a co ten kvásek? to koupím? jsem neznaboh
zelenoockam
(upraveno)
16. 5. 2012, 19:31
@maruška
klobáska z BIOfarmy ze Sasova-boží!!!jinou nejím.sušený kvásek koupíš a v plynové zkus-musíš hlídat a dát kastrůlek s vodou.miluju z ní kuře-tomu se nic nevyrovná
maruška
(upraveno)
18. 5. 2012, 15:19
@zelenoockam
u nás v pekárně mají kvásek..mamka z něj dělá kyselo tak to bude asi ten pravý klásek..co?
Abina1
(upraveno)
4. 3. 2012, 23:52
nádhera!