(recept
si oblíbilo 120 návštěvníků)
Bublanina s ovocem dle prababičky
Potřebné ingredience
4 vejce, 30 dkg polohrubé mouky, 25 dkg cukr krystal, 10 dkg oleje, 10 dkg teplé vody, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, špetka citr. kůry
Postup přípravy
Utřeme vejce s cukrem, postupně přidáme olej a vodu a na konec mouku smíchanou s pr. do pečiva. Na kulatou koláčovou formu dělám z 1/2 dávky . Celá je na klasický plech. Vymazávám a vysypávám. Posypeme ovocem a pečeme na 180C. Zdá se nám nejlepší. Z olejové bábovky je bublanina moc hutná, z piškotu suchá, z drobenkové buchty mokrá atd. asi jsme moc vybíraví, ale nám tahle chutná nejvíce!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andrea81
(upraveno)
9. 6. 2020, 7:03
Prosím jak velká je forma na obrázku, děkuji
okurka555
(upraveno)
11. 7. 2015, 15:44
Výborná, jednoduchá, nejlepší z těch, která jsem za poslední léta zkoušela a i jinde jedla. Dělala jsem z celé dávky, je na velký plech OK. Není přeslazená, je vláčná, nedusí, ale není moc mokrá.
Baumič
(upraveno)
12. 7. 2015, 21:49
@okurka555
Díky! U nás také vede! Zítra bude s malinami a rybízem
srneckova
(upraveno)
18. 6. 2015, 17:12
ajinkaj
(upraveno)
10. 6. 2015, 18:58
Taky chválím, dělala jsem s třešněmi na kulatou formu a snědli to na posezení
Baumič
(upraveno)
18. 6. 2015, 14:22
@ajinkaj
Díky, u nás v sezoně frčí hlavně s jahodami a dnes dojídáme s třešněmi
Ninouš
(upraveno)
19. 5. 2015, 8:34
Tak jsem včera upekla s jahodami a s rebarborou.Výborná!!! Díky za recept.
Baumič
(upraveno)
18. 6. 2015, 14:23
@Ninouš
Díky jsem mooooooooooooooc ráda, že chutná!!!
Katarí
(upraveno)
9. 11. 2014, 10:24
Tak že 10dkg oleje je 100ml stejně jako voda? Je to tak správně? Nevím jak vychází voda a olej co se týče váhy= monžství
Baumič
(upraveno)
9. 11. 2014, 22:28
@Katarí
Je to tak 10dkg odpovídá 100ml. Ať se vám podaří a chutná!!!
P.A.V.L.A
(upraveno)
30. 7. 2014, 17:47
PRATELKA
(upraveno)
30. 7. 2014, 16:22
Moc děkuji za recept, jediná chyba je, že je hned pryč super a zase dejte něco mňam
pasticka
(upraveno)
10. 7. 2014, 20:24
Dnes jsem pekla s a musím říct, že nám moc chutnala Rychlovka a výborná
ibara
(upraveno)
4. 7. 2014, 21:22
Z bílků se dělá sníh nebo ne? Není o tom nikde zmínka... Zřejmě se třou celá vejce a nikoli jen žloutky jako obvykle?
Baumič
(upraveno)
10. 7. 2014, 16:18
@ibara
V jednoduchosti je krása, tak stačí celá vejce s cukrem, je tam pr.do peč. a ten vše zvládne . Samozřejmě uděláte-li sníh z bílků bude výsledek ještě nadýchanější
buschka
(upraveno)
29. 6. 2014, 19:57
výborná
sarkaz
(upraveno)
17. 6. 2014, 20:15
A je po dietě :o(((( Mňáááámmmmmm!!!!!!
lidare
(upraveno)
17. 6. 2014, 17:55
Eva147
(upraveno)
17. 6. 2014, 15:36
dělala jsem o víkendu a je vynikajíci
siena
(upraveno)
31. 7. 2013, 19:22
Kolik je prosím 10dkg oleje ? Nemám váhu.Je to tak 100 ml na odměrce ? Děkuji za radu.
Baumič
(upraveno)
31. 7. 2013, 22:07
@siena
vyřešila jste to báječně, ano odpovídá.
rea.sip
(upraveno)
31. 7. 2013, 18:16
co takhle verzi s rebarborou? děláte? není pak kyselá??? díky
Baumič
(upraveno)
31. 7. 2013, 22:10
@rea.sip
Nikdy jsem nezkoušela, na rebarboru mám ozkoušený jiný předpis, ale asi záleží jak moc sladké to chcete. Buď bych zkusila dát na vrch trošku žmolenky a nebo jednodušeji, zkuste rebarboru prosypat trochou moučkového cukru , než jí budete dávat na těsto. Dejte vědět, jak se zadařilo, budu držet palce
STŘELEC
(upraveno)
18. 7. 2013, 13:21
děkuji za recept , dala jsem mix ovoce, co jsem měla čerstvé doma ( meruňky, maliny, borůvky) - úžasná chuť
Martoosek
(upraveno)
13. 7. 2013, 7:20
Je výborná, rychlá a strašně dobrá!!!!
Baumič
(upraveno)
15. 7. 2013, 21:24
@Martoosek
Jsem ráda, že chutná! U nás již léta oblíbený recept
drahomirca
(upraveno)
9. 7. 2013, 18:39
konečně jsem našla bublaninu kterou znám od maminky.děkuji za recept. vynikající,už je skoro snědená
Jamajka206
(upraveno)
16. 6. 2013, 7:10
Výborná včera jsem jí dělala s jahodami. Jarka