(recept
si oblíbilo 151 návštěvníků)
***SYPANÁ TVAROHOVÁ BUCHTA-BEZ TĚSTA!! (rychlovka a hrozná dobrota)***
Potřebné ingredience
3 hrnky pol.mouky, 1 hrnek cukru krupice,1 vanil.cukr, rozinky (nemusí být), 1 prdopeč, 125g tuku (Hery či jiné), pečící papír... NÁPLŇ: 3 tvarohy (v papíru-ne vanička), 1 vejce, 1 hrnek cukru, 1 vanil.cukr, 500ml mléka...pokud dáte jen 2 tvarohy..dejte méňě mléka i cukru
Postup přípravy
Smíchej mouku, cukr, vanil.cukr a prdopeč.
Polovinu této směsi /cca2hrnky/ nasypeme na plech vyložený pečícím papírem. Náplň bude řidší (konzistence náplně je jako jogurt), tak lijeme rovnomerně naběračkou na sypkou směs..poté posypeme rozinkami.Na to nasypeme druhou polovinu sypké směsi. Nakonec nákrájíme na tenké plátky tuk-heru a poklademe jimi povrch sypké směsi , při pečení se tuk rozlije po celém povrchu.
Když krájíme poté vychladlou buchtu, nelekejte se té mouky vespod - tak to má být!!!!!!! Ničemu to nevadí...!!!
Na FOTU je buchta vypracovaná ze 2 tvarohů....
Pečeme cca30-40min..180C (já mám špatnou troubu, pekla jsem skoro hodinu)....
TENTO RECEPTÍK MI DALA KAMARÁDKA A JE TO NESKUTEČNÁ LAHODA!!!
Polovinu této směsi /cca2hrnky/ nasypeme na plech vyložený pečícím papírem. Náplň bude řidší (konzistence náplně je jako jogurt), tak lijeme rovnomerně naběračkou na sypkou směs..poté posypeme rozinkami.Na to nasypeme druhou polovinu sypké směsi. Nakonec nákrájíme na tenké plátky tuk-heru a poklademe jimi povrch sypké směsi , při pečení se tuk rozlije po celém povrchu.
Když krájíme poté vychladlou buchtu, nelekejte se té mouky vespod - tak to má být!!!!!!! Ničemu to nevadí...!!!
Na FOTU je buchta vypracovaná ze 2 tvarohů....
Pečeme cca30-40min..180C (já mám špatnou troubu, pekla jsem skoro hodinu)....
TENTO RECEPTÍK MI DALA KAMARÁDKA A JE TO NESKUTEČNÁ LAHODA!!!
další foto...
...další...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kouželka
(upraveno)
15. 2. 2018, 18:59
ní
Vojtula
(upraveno)
8. 7. 2016, 20:35
Svatulinek
(upraveno)
7. 11. 2015, 23:08
Je výborná, jen jsem měla trauma z té mouky na plechu, co tam zůstala po nakrájení porcí. Dělala jsem ji po prve. Rychlá a dobrá.
Oureca
(upraveno)
11. 10. 2015, 14:36
Žádný zázrak to tedy není, u nás se už dělat nebude. Dolní část pod tvarohem je dost tvrdá.
pajinka 01
(upraveno)
14. 7. 2015, 21:38
Dneska jsem našla recept na FB a hned upekla,dobrá buchtička,zítra bude k snídani a pro návštěvu.... Jen příště dám méně cukru...příjde mi dost sladká,jinak super....
Misavi3
(upraveno)
9. 7. 2015, 22:04
mozno vyzeram ako debil ale co je to ten prdopec, dakujem
Guccinek
(upraveno)
30. 7. 2015, 19:54
@Misavi3
prášek do pečiva
kopretina123
(upraveno)
9. 7. 2015, 22:15
@Misavi3
Prdopeč je PRášek DO PEČiva.
lada180
(upraveno)
21. 5. 2015, 14:35
Petysek1
(upraveno)
14. 6. 2013, 20:28
Guccinek
(upraveno)
5. 7. 2013, 20:20
@Petysek1
Jééé, Ťééépo, kujuju
Hannnah
(upraveno)
9. 3. 2013, 22:28
Mišák123
(upraveno)
25. 8. 2012, 19:05
Tak jsem zkusila a nemá chybu Moc děkuji za prima recept, určitě budu dělat častěji. Trochu jsem se toho bála, ale výsledek je excelentní
marhulda
(upraveno)
24. 5. 2012, 11:47
Tuhle buchtu miluju a asi jsem poprvé nějak špatně četla recept, takže ze všech sypkých surovin a rozehřátého másla (hery) udělám drobenku a pak tedy sypu na plech už s tím máslem. A tak mi potom ani žádná mouka na plechu nezbývá.
Lucinecka018
(upraveno)
7. 5. 2012, 14:34
Tak jsem dostala na něco chuť s holkama a narazila jsme na tu to buchtu tak že už jí máme v troubě a jak tu píšete snad bude mňamoooozní
Guccinek
(upraveno)
24. 5. 2012, 11:34
@Lucinecka018
Určitě se povedla!!!!!! Tahle snad ani zkazit nejde !!!!Mockrát děkuji za komentík a omlovám se, že reaguji až nyní.....dřív jsem se sem nějak nedostala ....
Světlana11
(upraveno)
21. 3. 2012, 13:38
Nepatří tam náhodou do náplně pudinkový prášek? Díky za odpověď
Guccinek
(upraveno)
21. 3. 2012, 21:22
@Světlana11
Nene, náplň musí být řidší...jako třeba bílý jogurt.....samozřejmě pudink tam dát můžete-já to také jednou zkusila-ale mně to prostě víc chutnalo bez něj...takže ho tam nedávám...
zuzi
(upraveno)
14. 3. 2012, 19:09
Tak už to mám v troubě Jsem zvědavá škoda,že si nemůžu dát na noc byla jsem na Vacu a prý nemám žrát max bílkovinu
Guccinek
(upraveno)
15. 3. 2012, 17:42
@zuzi
A jak dopadla ??? Doufám, že se povedla....já myslím, že na téhle buchtě se opravdu nedá nic zkazit....Tak projednou se zhřešit může
Michaela.Z
(upraveno)
28. 2. 2012, 18:21
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=2953 je to nejoblíbenější recept zde taky ji doma máme rádi...mmch. dělám ji i z vaničkového tvarohu, jen uberu trochu mléka
Lůca Hajná
(upraveno)
28. 2. 2012, 15:58
Jdu na to to bude mňamka
Guccinek
(upraveno)
28. 2. 2012, 17:46
@Lůca Hajná
Určitě se povede !!!!Úplně závidím, protože my ji zdlábli včera a už teď mi chybííííííí
Zrušený účet
(upraveno)
27. 2. 2012, 20:30
dělám ji už léta v této podobě a je taky výborná http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=39838&user=41508 místo papíru dávám tuk.....
Guccinek
(upraveno)
28. 2. 2012, 15:38
@
Mockrát děkuju Dášo , ta vaše vypadá také moc moc moc žravě !!!
Folpinka
(upraveno)
27. 2. 2012, 20:07
Tak tu znám a moc nám chutná
JitušG
(upraveno)
27. 2. 2012, 19:10
... tuhle buchtu znám už mnoho let, doma ji dělávala už naše mamka a bývala vždy vítečná! Té mouky vespod po upečení se dá jednoduše předejít - před nasypáním první vrstvy poklademe plech (vymazaný a vysypaný) či ve Vašem případě mastný papír bohatě plátky hery či másla. Během pečení se mouka s tukem spojí a vytvoří tak pevnější základ buchty. Jednou jsem na to zapomněla a vypadalo to přesně jako na Vaší fotce Teď už jsi to pamatuji, přeci jen stále platí, že člověk se chybami učí
Guccinek
(upraveno)
28. 2. 2012, 15:37
@JitušG
Jíťo, mockrát děkuju za tip na příště, já ji dělala poprvé, recept mi dala kamarádka a už teď mne mrzí, že nezbylo, protože ta buchta je fakt skvost !!!Neskutečně "žravá"