(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Rychlá svíčková
Potřebné ingredience
Ingredience: 4 větší mrkve,¼ malého celeru,1 menší petržel,1 bobkový list,2 kuličky nového koření,máslo,200 ml sladké smetany,1 lžíce citrónové šťávy,2 lžíce celozrnné mouky,Solčanka
Postup přípravy
Postup:
Na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel. Mícháme několik minut, aby se zelenina pěkně osmahla. Pak ji zalijeme dostatečným množstvím vody a přivedme k varu. Vlijeme směs celozrnné mouky a vody, ochutíme citrónovou šťávou, vlijeme smetanu, přidáme bobkový list a nové koření a vše povaříme 20 minut. Dochutíme Solčankou, vyjmeme bobkový list a nové koření a omáčku dobře rozmixujeme. Podáváme s knedlíkem.
Na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel. Mícháme několik minut, aby se zelenina pěkně osmahla. Pak ji zalijeme dostatečným množstvím vody a přivedme k varu. Vlijeme směs celozrnné mouky a vody, ochutíme citrónovou šťávou, vlijeme smetanu, přidáme bobkový list a nové koření a vše povaříme 20 minut. Dochutíme Solčankou, vyjmeme bobkový list a nové koření a omáčku dobře rozmixujeme. Podáváme s knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
DanušaP
(upraveno)
13. 7. 2012, 22:34
a kde je maso
laneche
(upraveno)
31. 3. 2012, 20:10
Mony, co je Solčanka?
Gajda N.
(upraveno)
25. 7. 2012, 12:42
@laneche
http://www.solcanka.sk/zdrave-zeleninove-ochucovadlo-bez-glutamanu/