(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Fígl na jednoduché rozříznutí dortu
Potřebné ingredience
korpus, nůž a nit
Postup přípravy
Ahoj všem, předpokládám, že někdo asi dělá stejně, nicméně jsem si říkala, že nebude na škodu se podělit s těmi, kteří třeba stejně jako já, bojují s řezáním do dortu :-) Já už teď tedy naštěstí ne, ale většinou jsem si někde v korpusu udělala díru :-) Strunu jsem si kupovat nechtěla, protože mám doma málo místa na všechno a struna by zabrala další, tak to dělám takhle:
Dort dokola naříznu na 3-5cm tam, kde bude oddělena vrstva, pak si vezmu nit, mám takovou trošku silnější, ale i se slabou to podle mě půjde, vložím jí do naříznutého okraje a nití šoupu ze strany na stranu v naříznuté rýze, až se to krásně oddělí s minimem drobečků. Je to hned hotové a fakt se nemůže stát, že by někdo proříznul dort skrz naskrz...jako někdy já...ale kdo ví, třeba jsem poleno opravdu jen já :-)
Mějte se, Magda.
Dort dokola naříznu na 3-5cm tam, kde bude oddělena vrstva, pak si vezmu nit, mám takovou trošku silnější, ale i se slabou to podle mě půjde, vložím jí do naříznutého okraje a nití šoupu ze strany na stranu v naříznuté rýze, až se to krásně oddělí s minimem drobečků. Je to hned hotové a fakt se nemůže stát, že by někdo proříznul dort skrz naskrz...jako někdy já...ale kdo ví, třeba jsem poleno opravdu jen já :-)
Mějte se, Magda.
dort nařízneme celý dokola
...pak vezmeme nit a v naříznuté rýze pohybujeme doprava doleva, dokud se vrstva neoddělí
ještě zblízka
a takhle to vypadá ve výsledku, je to bezva :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
itulenka
(upraveno)
26. 2. 2012, 11:24
Magdalenko co to máte za korpus,vypadá nádherně,mohla bych poprosit o recept?děkuji Jitka
Magdííí
(upraveno)
26. 2. 2012, 18:50
@itulenka
Dobrý večer Jitko, mám klasický piškot, recept z MMB, konkrétně tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=90790 Je fakt skvělý, vždy se mi povede, doporučuji!
JITULE40
(upraveno)
25. 2. 2012, 12:35
taky dělám nití už roky a jde to dobře,používám silnější nit
Magdííí
(upraveno)
25. 2. 2012, 12:58
@JITULE40
Když vy jste tady už všechny tak zkušené, já teprve pořádně začínám
Česťa kuba
(upraveno)
25. 2. 2012, 12:20
Zajímavý já jsem zvyklá na pilku, zatím řežu rovně
alimraj1
(upraveno)
25. 2. 2012, 10:44
mně spíš dělá problém,že řežu křivě,tak musím mít z druhé strany dortu pod nožem podložku(mám dlouhý nůž )
kopretin.a
(upraveno)
25. 2. 2012, 10:17
zkoušela jsem nití a stálo to za prd...koupila jsem strunu a je to opravdu dobrá investice
SimonaV.
(upraveno)
25. 2. 2012, 22:14
@kopretin.a
Mně to nejde vůbec tou strunou Nevím co dělám špatně,ale ani se nezařízne
Magdííí
(upraveno)
25. 2. 2012, 11:55
@kopretin.a
Nééé, jde to dobře, nemám problém
kopretin.a
(upraveno)
25. 2. 2012, 12:43
@Magdííí
neumím to nakrojit rovně, takže i nití to mám nakřivo
nobstice
(upraveno)
25. 2. 2012, 10:04
Zkus příště místo šoupání doprava doleva tu nit překřížit a utáhnout, jako když nití krájíš knedlíky
Magdííí
(upraveno)
25. 2. 2012, 11:54
@nobstice
Joooo, tak to je super nápad