Zajíc s postupem
Potřebné ingredience
Slaná varianta: 130ml vlažné vody, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, lžička cukru, 80g polohrubé mouky, 170g hladké mouky, 1/2 droždí (nebo lžička sušeného) Sladká varianta: 90ml mléka, 35g másla, žloudek, 20g cukru, vanilkový cukr, špetka soli, citrónová kůra, 200g hladké mouky, 1/2 droždí (nebo lžička sušeného)
Postup přípravy
Kynuté těsto zaděláme ručně nebo v pekárně. Na těsto můžeme použít jakékoliv kynuté těsto - sladké i slané (jako na rohlíky). Prostě na co máte zrovna chuť. Těsto si rozdělíte na dílky (velikost podle vás). Každý dílek rozválíme na placku. Vykrojíme dvě V, rohy ohneme a těsto, které se vykrojí z V dáme místo nosu. Postup dole v postupu. Na oči použijeme rozinky. Potřeme vejcem a pečeme při 170°C cca 20minut dozlatova.
Vyválíme placku - velikost si udělejte posle sebe. Vykrojíme uši.
A začínáme přehýbat tvářičky. Aby těsto lépe držela, můžete trošku podmazat vejcem
Přeložíme i druhou tvář. Na tomto obrázku je těsto přeloženo výš než by mělo být. Tvářičky musí vytvořit takový trojúhelník. Je to lépe vidět na následujícím obrázku.
Trojúhelník, který jsme odřízli z uší, použijeme na nos. Do trojúhelníku vznilklý z tváří přilepíme vejcem oči z rozinek.
Hotovo. Velikonoce mohou přijít :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé