Špekové knedle
Potřebné ingredience
asi 8 ks včerejších rohlíků nebo housek - cca 350 g
200g anglické slaniny nebo uzeného
1-2 PL oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
4vejce
200ml mléka
6 PL hrubé mouky
co dům dá:petržel sušená nebo čerstvá, sůl, pepř, muškátový oříšek, provensálské koření, libeček, jarní cibulka
Postup přípravy
takhle to je vše dohromady, ručně zpracuji a přidám co je třeba, buď mléko nebo mouku, tak aby těsto drželo pohromadě a na chvíli dám do ledničky, není zapotřebí
mokrýma rukama vytvářím koule, která dávám do vroucí osolené vody. Vařím asi 20-25 min nebo dokud nevyplavou k hladině.
knedlíky nejím,ale tyhle jsou výborné a chutnají i mému tátovi, který je zapřísáhlý knedlíkář :-)
dnes jsem dělala z obyč chleba a 3 domácích housek, uzené, slanina, uvařila jsem mrkev,petžel, kus celeru a rozmixovala, přidala jsem sušenou petržel, trochu provensálského koření, čersnek, bylinkovou sůl, muškátový oříšek, domácí mozzarella sýr, 3 vajíčka, hladká mouka dle potřeby, trocha oleje a mléko, také jsem přidala trochu Jablečné vlákniny Pektafit v lékarně za 71kč, přidávám i do pečiva. Opravdu tam nahážete co máte doma
tady už vše zamíchané a jde do ledničky
tolik jsem jich měla ze 3 menších housek a asi třetiny a méně chleba šumavy bez kůry
tady už uvařeno asi po 25 minutách, vyndám a jeden rozkrojím, dělala jsem je zatím 3x,ale pokaždé výborné
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé