Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Cibulová omáčka

0.0
Cibulová omáčka

Potřebné ingredience

Cibule, tuk (olej nebo máslo), hladká mouka, smetana či mléko, cukr, sůl a citronová šťáva na dochucení

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme na drobno.
Zpěníme ji na rozpáleném tuku, opékáme až začne zlátnout.
Pak přidáme hladkou mouku a osmahneme jíšku.
Rozředíme vodou a povaříme.
Přidáme mléko či smetanu.
Ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou (aby byla správně sladkokyselá).

Pokud použijete olej a pak mléko, přidejte na konec kousek másla (zlepší chuť).
Podáváme nejčastěji s bramborem a hovězím vařeným.
My s dvojčaty to měly rády i s vařeným vajíčkem.
Možná by se hodil i knedlík.
A pokud vím, dá se obdobně dělat i česneková omáčka - to jsem ještě nezkoušela.

Tak dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Fuell 3. 4. 2008, 13:28
Super recept!!! (Y)Rychlovka a moooc dobrá (L) (clamp)DOporučujeme (hello)
JanaSku 2. 4. 2008, 18:20
Dobrý den, dneska jsem vyzkoušela s těmi brambory a vajíčkem a fakt výborný a hlavně jednoduchý a rychlý (Y)Takový recepty jsou nejlepší (clamp) Takže děkuji (L) Prcek zbodnul celý talíř a klidně by ještě pokračoval, otesánek náš :-D a ani tatínkovi to nedělalo problém sníst ;-) Takže doporučuji :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie