(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Cibulová omáčka
Potřebné ingredience
Cibule, tuk (olej nebo máslo), hladká mouka, smetana či mléko, cukr, sůl a citronová šťáva na dochucení
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nasekáme na drobno.
Zpěníme ji na rozpáleném tuku, opékáme až začne zlátnout.
Pak přidáme hladkou mouku a osmahneme jíšku.
Rozředíme vodou a povaříme.
Přidáme mléko či smetanu.
Ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou (aby byla správně sladkokyselá).
Pokud použijete olej a pak mléko, přidejte na konec kousek másla (zlepší chuť).
Podáváme nejčastěji s bramborem a hovězím vařeným.
My s dvojčaty to měly rády i s vařeným vajíčkem.
Možná by se hodil i knedlík.
A pokud vím, dá se obdobně dělat i česneková omáčka - to jsem ještě nezkoušela.
Tak dobrou chuť.
Zpěníme ji na rozpáleném tuku, opékáme až začne zlátnout.
Pak přidáme hladkou mouku a osmahneme jíšku.
Rozředíme vodou a povaříme.
Přidáme mléko či smetanu.
Ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou (aby byla správně sladkokyselá).
Pokud použijete olej a pak mléko, přidejte na konec kousek másla (zlepší chuť).
Podáváme nejčastěji s bramborem a hovězím vařeným.
My s dvojčaty to měly rády i s vařeným vajíčkem.
Možná by se hodil i knedlík.
A pokud vím, dá se obdobně dělat i česneková omáčka - to jsem ještě nezkoušela.
Tak dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Fuell
(upraveno)
3. 4. 2008, 13:28
Super recept!!! Rychlovka a moooc dobrá DOporučujeme
JanaSku
(upraveno)
2. 4. 2008, 18:20
Dobrý den, dneska jsem vyzkoušela s těmi brambory a vajíčkem a fakt výborný a hlavně jednoduchý a rychlý Takový recepty jsou nejlepší Takže děkuji Prcek zbodnul celý talíř a klidně by ještě pokračoval, otesánek náš a ani tatínkovi to nedělalo problém sníst Takže doporučuji