Hamburská neboli Svíčková se špekovým knedlíkem
Potřebné ingredience
KOřenová zelenina aspoň 3-4mrkve, celer, petržel, cibule, 2 stroužky česneku\
\
vcelku kus vepřového masa\
\
masox\
\
celý pepř, nové koření, tymián, bobkový list, 1 PL hořčice\
\
citonová šťáva dle chuti, ocet, cukr, smetana 250 ml - nebo i trocha mléka - nemusí být\
\
mouka na zahušťění\
\
100 g anglické slaniny, kus uzeného
Postup přípravy
po hodince maso i koření vyndám a rozmixuji veškerou zeleninu ponorným mixérem
takhle to vypadá rozmixované
osmahnu si slaninu a můžete i uzené a přidám do omáčky
vymačkám si šťávu z citronu a přidávám střídavě ocet, cukr a citron, dokud to není dle mé chuti.Smetanu můžete a nemusíte přidávat, je to jen na vás, já jednou dám a jednou ne. Zahustíme moukou.
Maso si nakrájím na plátky a vložím zpět do omáčky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé