(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Božská žemlovka
Potřebné ingredience
100 g másla, cukr (dle chuti), 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh, citrón.kůra, pečivo (nejlépe veka či toustový chléb světlý), ovoce (meruňky, jablka ...)
Postup přípravy
Utřeme změklé máslo se žloutky a cukrem do hladka. Přidáme tvaroh, vanilkový cukr, citrón.kůru a zamícháme. Nakonec přidáme do směsi sníh ušlehaný z bílků.
Formu vymažeme máslem, na dno poskládáme plátky pečiva, zalijeme směsí s tvarohem, na vrch pokládáme plátky ovoce (osobně upřednostňuji meruňky) a na konec vše zakryjeme opět vrstvou pečiva, které nezapomeneme potřít rozpuštěným máslem (vrchní vrstva je pak krásně měkkoučká a křupavá).
Pečeme v předehřáté troubě cca při 180st.C do zezlátnutí vrchní vrstvy.
Dobrou chuť!!
Formu vymažeme máslem, na dno poskládáme plátky pečiva, zalijeme směsí s tvarohem, na vrch pokládáme plátky ovoce (osobně upřednostňuji meruňky) a na konec vše zakryjeme opět vrstvou pečiva, které nezapomeneme potřít rozpuštěným máslem (vrchní vrstva je pak krásně měkkoučká a křupavá).
Pečeme v předehřáté troubě cca při 180st.C do zezlátnutí vrchní vrstvy.
Dobrou chuť!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
plevka
(upraveno)
9. 3. 2012, 13:32
je výborná,kdysi jsem ji nenáviděla ale s tvarohem je fakt božská
zdenka54
(upraveno)
22. 2. 2012, 20:50
To určitě zkusím,slyšela jsem jen chválu na žemlovku s tvarohem