Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Piškotka - hrajeme si ;-)

0.0
Piškotka - hrajeme si ;-)

Potřebné ingredience

1 HRNEK HRUBÉ MOUKY, 1 HRNEK HLADKÉ MOUKY, 1 HRNEK CUKRU, 1-3 LŽÍCE KAKAA(jak máte rádi), 1/2 HRNKU OLEJE, 3 CELÁ VEJCE, 1 PRDOPEČ., CITRÓNOVÁ KŮRA, VANILKOVÝ CUKR + MLÉKO PODLE POTŘEBY, tuk na vymazání bábovky, kokos a hrubou m.na vysypání, PIŠKOTY+MARMELÁDA

Postup přípravy

Nejprve zaúkolujte dítko ;-) aby Vám pomohlo poslepovat piškoty marmeládou. Tou, kterou máte nejradši-u nás zvítězila meruňková ;-)
Bábovkovou formu dobře vymažeme rozměklým tukem a vysypeme nejprve kokosem, pak lehce hrubou moukou. Všechny suroviny smícháme dohromady(JE TO RYCHLOVKA) a buď ručně nebo robotem dobře umícháme hustší těsto (mléko podle potřeby, ale těsto nesmí být řídké!).
Do formy nalijeme 1vrstvu těsta, na to poklademe slepené piškoty, pak další vrstvu těsta, druhou vrstvu piškotů a nakonec zbytek těsta. Dobře uhladíme a dáme péct do rozpálené trouby na cca 170°C. Pečeme mírně a celkem dlouho(podle velikosti formy - my pekli přes hodinu určitě! dělali jsme ze 2dávek do velké formy a synek spepil celý velký pytlík piškotů). Ke konci pečení zkoušíme špejlí až se těsto nelepí, je hotová... Horkou vyklopíme a pocukrujeme ;-)

Synek překvapil - vymyslel si slepování a ještě měl výdrž ;-)))

...a samozřejmě chtěl i pomáhat! ;-)

...a druhá vrstva! to mu to jde! ;-)

...další vrstva těstíčka a šup do trouby! ;-)

...A je hotovo!...však babičky a dědové za chvíli dorazí na čajík ;-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivanahr 21. 1. 2008, 12:48
(Y) (Y) tedy vypada baječně hned zkusim na víkend,supr napad jak udělat pěknou babovku (clamp) (clamp)
Tiff 21. 1. 2008, 21:44
@ivanahr ještě jeden typ: těsto si můžete udělat jakékoli máte rádi ;-) tohle je fakt rychlovka, nemusí se ani šlehat atd. to je recept,který zvládnou míchat děti...Jinak můžete použít jakékoli těsto, třeba se sněhem, doplnit ořechy, rozinkami,jak máte rádi...Kryštof má rád jednoduché těsto (flower) (smich) (hello)
cucoriedka 20. 1. 2008, 21:48
Hezky napad (X) (clamp) (clamp) (clamp)
Lukrato 20. 1. 2008, 21:32
Téééda, to je ale šikovný pomocník !!!!! Vypadá to velmi lákavě ! (clamp) (clamp) (clamp)
Tiff 20. 1. 2008, 21:41
@Lukrato No jóó, mně se do toho nejprve nechtělo |-) ale když jsem viděla jeho nadšení |:o) :-) tak mě to probralo ;-) byla u toho tvoření hlavně pohoda a malá spinkala, tak jsme si to spolu užili :-) (pusa) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie