(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Vaječný koňak bez rumu
Potřebné ingredience
4 žloutky, 3dkg cukr moučka, 1 sladké kondenzované mléko (jakékoli), 1/2 litru mléka, pokud nepijí děti tak i pár lžic rumu
Postup přípravy
Do misky nasypeme cukr a přidáme žloutky. Třeme asi 5 až 10 minut. Přidáme sladké kondenzované mléko a třeme tak 4 až 5 minut. Poté přidáme mléko a šleháme asi dvě minuty. Pokud chcete dát rum, dejte ho tam chvíli po mléku. Pokud chcete dát rumu více, uberte mléko, aby to nebylo až moc tekuté. Poté nalijeme do lahve (mě se to vešlo do dvou od rumu) a dáme chladit.
Ta doba šlehání je důležitá, protože já to vždy vyšlehala málo a tak mi na dně láhve zůstal vždy nános a koňak nebyl jemný. Teď je úžasný a pokud ho chci čokoládový, přidám ke žloutkům a cukru po chvíli kakao.
Ta doba šlehání je důležitá, protože já to vždy vyšlehala málo a tak mi na dně láhve zůstal vždy nános a koňak nebyl jemný. Teď je úžasný a pokud ho chci čokoládový, přidám ke žloutkům a cukru po chvíli kakao.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Alexia131
(upraveno)
5. 12. 2013, 10:26
Můžu se zeptat, jak dlouho koňak v lednici asi vydrží, když je bez rumu?
ČáčaVeronika
(upraveno)
31. 12. 2013, 12:06
@Alexia131
No u nás vydrží jeden den :D ale domnívám se, že ten týden by mohl. Já tam občas pro jistotu dám jednu či dvě lžíce rumu, ale pokud ho mají u Vás všichni rádi, tak déle než dva dny nevydrží