(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Masopustní koblihy
Potřebné ingredience
1300 g mouky (měla jsem 1000g hladké a 300g polohrubé) 1/2 l teplého mléka 300 - 400ml vody 1 panák rumu 3 vejce 1/2 lžičky soli trochu citronové kůry 1 vanilkový pudink 1 vanilkový cukr 1 polévková lžíce moučkového cukru 2 sáčky sušeného droždí
Postup přípravy
Umíchat těsto, které se nelepí a nechat v teple pod utěrkou vykynout. Pak rozdělit na 40 dílů. Jen jemně vypracovat na kouličky - ne silou. Pak nechat na vále asi 20 minut opět pod utěrkou nakynout.
Péct po obou stranách v horkém oleji - třeba ve fritéze na 170 stupňů. Při pečení se krásně zakulatí. Při pečení by se měl mezi těmi dvěmi pečenými stranami vytvořit takový bílý proužek.
Po vychladnutí se naplní marmeládou a pocukrují.
Já jsem nechala těsto zadělat v domácí pekárně, ale nenechala jsem ho tam dokynout. Těsta je hodně a zvedalo mi víko pekárny.
Koblihy jsou dobré, ale dost syté. Zkusila jsem jednu koblihu bez marmelády rozkrojit a byla úplně plná těsta - žádná vzduchová bublina se v ní nevytvořila.
Recept mám opsaný z rakouských novin.
Péct po obou stranách v horkém oleji - třeba ve fritéze na 170 stupňů. Při pečení se krásně zakulatí. Při pečení by se měl mezi těmi dvěmi pečenými stranami vytvořit takový bílý proužek.
Po vychladnutí se naplní marmeládou a pocukrují.
Já jsem nechala těsto zadělat v domácí pekárně, ale nenechala jsem ho tam dokynout. Těsta je hodně a zvedalo mi víko pekárny.
Koblihy jsou dobré, ale dost syté. Zkusila jsem jednu koblihu bez marmelády rozkrojit a byla úplně plná těsta - žádná vzduchová bublina se v ní nevytvořila.
Recept mám opsaný z rakouských novin.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé