(recept
si oblíbilo 219 návštěvníků)
Naložený bůček - na chleba
Potřebné ingredience
1 kg boku bez kosti, 10 stroužků česnek, 5 kuliček pepře, 5 bobkových listů, sůl - uvaříme Na pastu: 10 stroužků česneku, 1 lžička pepře, soli, kari, sladké papriky a grilovacího koření (já dávám na steaky - podle vaší chuti), pár kapek worchesterové omáčky, pro lepší konzistenci 1-2 lžičky oleje
Postup přípravy
Horký uvařený bok (vařím asi hodinu) pomažeme připravenou pastou, zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Čím bude odpočívat déle, tím lépe. Vytáhneme, nakrájíme na tenké plátky a jíme s čerstvým chlebem a zeleninou.
Repcet je z pořadu Prostřeno a lehce poupraven.
U masožravců určitě uspějete, ale i já, co bych bůček si nikdy nedala, jsem ochutnala a snědla celý krajíc :)
A ještě poznámka: Bůček vařím i s kůží, kterou potom jednoduše po uvaření odkraji.
Kilo bůčku tady stojí asi 66,-, takže spousta jídla za málo peněz.
Repcet je z pořadu Prostřeno a lehce poupraven.
U masožravců určitě uspějete, ale i já, co bych bůček si nikdy nedala, jsem ochutnala a snědla celý krajíc :)
A ještě poznámka: Bůček vařím i s kůží, kterou potom jednoduše po uvaření odkraji.
Kilo bůčku tady stojí asi 66,-, takže spousta jídla za málo peněz.
Fotka z Prostřeno
Jak na to! Koupím kus bůčku, rozdělím na kusy, tak aby mi pasovaly na chleba po uvaření. Uvařím. Na alobale ještě horké - teplé potřu směsí a zabalím. Šup do lednice. Krájím.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
audik
(upraveno)
29. 12. 2017, 18:12
Půjde to i z uzeného boku, prosím?
navia
(upraveno)
12. 12. 2017, 13:06
Myslím, že tohle jednou dělala mamka, když jsem byla malá a že jsem měla pocit, že to maso chutná po alobalu....
Mata3636
(upraveno)
1. 4. 2015, 12:42
no ja neviem, ale horúce mäso zabaliť do alobalu a do chladničky? mala by som strach, že to skysne. robím paprikový bôčik, na pastu dávam len mletú papriku, pretlačený cesnak a trocha vývaru z bôčika, aby sa to dalo natierať. natriem, nechám vychladiť a tak dám do chladničky. ale páči sa mi pasta z tohto rcp, vyskúšam. len nedám horúce do chladničky, pre istotu
Anyes
(upraveno)
21. 5. 2015, 18:01
@Mata3636
Nikdy se s tím nic nestalo a kupodivu vydrží i měsíc.
sympatie
(upraveno)
1. 4. 2015, 13:01
@Mata3636
Já nedávám do lednice, ale do chladného sklepa, je tam dost česneku a ať to zabalím sebepoctivěji, stejně je cítit. A sklep to vydrží. Jinak se mi zdá hodně česneku, ono záleží jaké jsou stroužky, pokud velké a česnek poctivý, stačí polovina. Je ze zkušenosti, pak je tam silná vrstva a máte pocit, že jíte jen česnek, takže dávám od oka.
srneckova
(upraveno)
1. 4. 2015, 9:21
moc dobré
Vlr.Buckova
(upraveno)
1. 4. 2015, 8:18
kvítečko
(upraveno)
27. 12. 2014, 11:10
Jaňulka365
(upraveno)
26. 12. 2014, 21:31
Byla to bašta, jen se po něm zaprášilo .
Anyes
(upraveno)
27. 12. 2014, 0:03
@Jaňulka365
To jsem ráda. Taky jsem naložila bůček, zítra čekáme návštěvu, ale bohužel už není
marcela488
(upraveno)
25. 4. 2014, 11:40
jdu na to, vypadá to úžasně
sesemka
(upraveno)
22. 8. 2013, 19:41
bude vadit, když bude bez bobkového listu? Zapomněla jsem koupit ... děkuji
Anyes
(upraveno)
11. 9. 2013, 20:42
@sesemka
Nemělo by to vadit.
KáKá
(upraveno)
16. 8. 2013, 13:26
no tak tohle je přesně něco pro mě
Mirisek21
(upraveno)
16. 8. 2013, 13:19
ajkammm
(upraveno)
30. 6. 2013, 15:16
vyzkouším
citren
(upraveno)
28. 4. 2013, 10:18
vyzkouším
laskonka333
(upraveno)
22. 3. 2013, 15:31
robievám je to mňamka
andyy
(upraveno)
22. 3. 2013, 13:27
taky mě to láka udělat na oslavu jen buček nikdy nekupuji,kupuje se to syrové-bok od kosti?nebo se mam ptat po bučku?je tam nejaký rozdíl? omlouvam se ,ale tohle nejime....
Eunkaa
(upraveno)
4. 7. 2013, 14:00
@andyy
Andrej určitě normálka syrový bok
apasionata
(upraveno)
17. 3. 2013, 18:14
tento recept znám -už jsem kdysi zkoušela a fakt velmi žravé-kdo se bojí zkusit- prohloupí. je to bašta a zmizí to fofrem.
MarusK
(upraveno)
17. 3. 2013, 18:07
Vypadá naprosto úžasně, určitě zkusím
gabrielamars
(upraveno)
16. 3. 2013, 16:34
Bůček jsem připravovala pro tátu, jako poděkování za hlídání mých nemocných dětí. Ten, komu se podařilo kousek ukrást, moc chutnalo A kdo přišel pozdě, měl smůlu, bůček zmizel závratnou rychlostí
Katwein
(upraveno)
19. 2. 2013, 14:17
Dobrý den Anno, chtěla ybch se zeptat, zda se dává česnek jen do té pasty nebo i do vody,ve ketré se bůček vaří? Chystíme se na hory s partou, tak bych chtěla Váš recept vyzkoušet Moc děkuji. Katka
Anyes
(upraveno)
21. 3. 2013, 13:54
@Katwein
Dává se do obojího, tak jak je psané v receptu. Někdy to šidím a do vody nasypu česnek sušený.
backa
(upraveno)
23. 12. 2012, 16:49
dělávám také a je to bašta