Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Podmáslový vločkový chleba z remosky

0.0
Podmáslový vločkový chleba z remosky

Potřebné ingredience

170 g vody, 100 g podmáslí, lžička cukru, lžička oleje, 1,5 lžičky soli, lžička drceného kmínu nebo chlebového koření, 50 g ovesných vloček, 100 g žitné chlebové mouky, 100 g pšeničné celozrnné mouky jemné, 170 g hladké mouky, 30 g hrubé mouky, 18 g droždí (Od té doby, co jsem zjistila, že je každá odměrka jiná a skoro všechny jsou nepřesné, tekutiny neodměřuji, ale vážím.)

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké a odložíme si trochu z odvážené mouky na dosypání - těsto je zpočátku velice hutné, mouku dosypáváme při vymíchávání) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, uděláme kulatý bochník, který smáčkneme dost naplocho a vložíme do vymazané remosky. Necháme vykynout, víko remosky si 5-10 minut na prázdném hrnci předehřejeme a pak chleba upečeme - asi 40-45 minut.

Chlebík popraská, má velice křupavou kůrku, nedrobivou střídu a navinulou chuť. Je výborný i na druhý den.

Tento chleba můžeme samozřejmě péct i v troubě, velice dobře drží tvar.

Zdroj: www.primapekarna.estranky.cz

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zanetkaR 27. 3. 2012, 12:21
Vypadá luxusně...a musím říct,kam se hrabe pekárna na remosku..mám obojí a chleba z remosky je mnohem chutnější. Váš recept určitě vyzkouším.. (L)
chalupnicka 23. 2. 2012, 14:58
Ten může být výborný vyzkouším.Díky za recept (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie