Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Karlovarský knedlík

0.0
Karlovarský knedlík

Potřebné ingredience

10 starších rohlíků, cca 300ml mléka, 3 vejce,150-200 g hrubé mouky,sůl, muškátový květ, 50 g petrželky(nať)

Postup přípravy

Nakrájet rohlíky nebo housky na kostičky a nechat oschnout(většinou nestíhám, tak dám i neoschlé), takto nachystané kostičky navlhčit mlékem.

Vejce oddělit bílky od žloutků.

Žloutky, mléko, sůl, muškátový oříšek a mouku vymíchat do hladkého těsta o hustotě asi jako palačinkové těsto. Těstíčko a nakrájenou petrželkovou nať smíchat s rohlíky.

Vyšlehat bílky do tuhého sněhu a opatrně vmíchat do rohlíků.

Těsto dám na potravinářskou fólii, vytvaruji knedlíky, na pár místech opatrně propíchat špendlíkem,kraje fólie stočím a dám vařit na cca 20 minut do vody.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Paluna 14. 2. 2016, 12:19
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie