(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Karlovarský knedlík
Potřebné ingredience
10 starších rohlíků, cca 300ml mléka, 3 vejce,150-200 g hrubé mouky,sůl, muškátový květ, 50 g petrželky(nať)
Postup přípravy
Nakrájet rohlíky nebo housky na kostičky a nechat oschnout(většinou nestíhám, tak dám i neoschlé), takto nachystané kostičky navlhčit mlékem.
Vejce oddělit bílky od žloutků.
Žloutky, mléko, sůl, muškátový oříšek a mouku vymíchat do hladkého těsta o hustotě asi jako palačinkové těsto. Těstíčko a nakrájenou petrželkovou nať smíchat s rohlíky.
Vyšlehat bílky do tuhého sněhu a opatrně vmíchat do rohlíků.
Těsto dám na potravinářskou fólii, vytvaruji knedlíky, na pár místech opatrně propíchat špendlíkem,kraje fólie stočím a dám vařit na cca 20 minut do vody.
Vejce oddělit bílky od žloutků.
Žloutky, mléko, sůl, muškátový oříšek a mouku vymíchat do hladkého těsta o hustotě asi jako palačinkové těsto. Těstíčko a nakrájenou petrželkovou nať smíchat s rohlíky.
Vyšlehat bílky do tuhého sněhu a opatrně vmíchat do rohlíků.
Těsto dám na potravinářskou fólii, vytvaruji knedlíky, na pár místech opatrně propíchat špendlíkem,kraje fólie stočím a dám vařit na cca 20 minut do vody.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paluna
(upraveno)
14. 2. 2016, 12:19