(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Recept na domácí BAILEYS
Potřebné ingredience
2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
½ l mléka
1 pudinkový prášek mandlový nebo karamelový
1 lžíce cukru
½ l rumu
Postup přípravy
Sváříme ve vodní lázni téměř ponořené neotevřené 2 plechovky salka asi 1 a půl hodiny na karamel. (Otvíráme potom opatrně až chvíli po vyjmutí z vody, vypění to nahoru.)
Z ½ l mléka a 1 pudinku oslazeného 1 lžící cukru uvaříme za stálého míchání pudink, aby se neudělal škraloup.
V mixéru rozmixujeme dohromady pudink s karamelem z plechovek a ½ l rumu, který postupně přiléváme.
Směs nalijeme do skleněných lahví, nejlépe ještě přes sítko, aby nebyly hrudky z pudinku v nápoji.
Dáme do ledničky uležet co nejdéle, minimálně na 2 měsíce.Čím déle, tím je potom jemnější chuť. Ideální je za 3 měsíce, v lednici vydrží i déle… pokud se nevypije )
Vznikne 1 a ½ l nápoje baileys.
Z ½ l mléka a 1 pudinku oslazeného 1 lžící cukru uvaříme za stálého míchání pudink, aby se neudělal škraloup.
V mixéru rozmixujeme dohromady pudink s karamelem z plechovek a ½ l rumu, který postupně přiléváme.
Směs nalijeme do skleněných lahví, nejlépe ještě přes sítko, aby nebyly hrudky z pudinku v nápoji.
Dáme do ledničky uležet co nejdéle, minimálně na 2 měsíce.Čím déle, tím je potom jemnější chuť. Ideální je za 3 měsíce, v lednici vydrží i déle… pokud se nevypije )
Vznikne 1 a ½ l nápoje baileys.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JKpipule
(upraveno)
18. 3. 2008, 18:21
TAk blíží se velikonoce tak jdu vařit tu dobrotu, pak dám vědět jak to dopadlo
vyhnálci
(upraveno)
12. 3. 2008, 11:25
je to prostě hrozně dobré, moc jemné a lahodné