(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Mušle Slávky po francouzsku-základní recept - nebojte se toho !!!!!!!!

Potřebné ingredience
1 kg slávek (kupujeme v Makru-jsou vždycky čerstvé a výborné),5 cibulek šalotek, láhev dobrého suchého bílého vína,sůl, svazek petrželové natě-část nasekat na drobno, černý pepř,1-2plátky toustového chleba,2 stroužky česneku,80g másla, můžeme použít čtvereček taveného sýru Apetito.
Postup přípravy
Slávky vyndáme z krabice nebo sáčku,dobře propláchneme tekoucí vodou a a kartáčkem zvenku jednu po druhé ještě očistíme-většinou to není třeba, protože jsou super čisté již koupené, já to ale nějak ze zvyku a dle receptu vždycyk dělám :-))). Do pohodlného hrnce nalijeme víno, přivedeme k varu, pak vsypeme mušle, šalotky nakrájené na velké kusy, osolíme asi 2lžičkami soli, zasypeme čerstvě umletým pepřem -cca 1-2lžičky, a vaříme tak 20minut. Mezi tím si zahřeje v malém kastrůlu trošku vody,z hrnce od mušlí tam slejem tak 2dcl vývaru (můžeme během vaření), dle chuti dosolíme a natrháme toustový chleba bez kůrky a vaříme, mícháme, on se rozvaří a nádherně šťávu zahustí. Pak přidáme máslo, tavený sýr, nasekanou petrželku, rozmačkaný česnek a zahřejeme, aby se omáčka spojila. Slávky slejem, vybereme, které se neotevřely a ty vyhodíme, ostatní dáme na talíř, zalijeme omáčkou, podáváme s bagetou a dospělí s bílým vínem. Chuť je prostě mořská, my je máme moc rádi a zkoušíme různé varianty. Do šťávy se dá místo sýru přidat třeba rajčatová šťáva a určitě vymyslíte nebo najdete mnoho jiných variant. A jíme podle francouzů, jak jsme to okoukali v jedné restauraci-vyjíme první slávku a tu pak používáme jako "pinzetku" a vytahujeme s ní další masíčka z ostatních slávek a dáváme do pusy, bagetu namáčíme ve šťávě a těšíme se na léto k móři :-))).

Přichystáno na vaření.

Všechno je v hrnci.

Ještě zalijeme bílým vínem.

Už nám to bublá-zapněte odsávání !!!!

Do vývaru natrháme toustový chleba a vaříme.

Přidáme ostatní přísady.

Ještě petrželka.

Podáváme zalité omáčkou s bagetou.

A takhle chutná Vendulce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Martitina
(upraveno)
6. 9. 2012, 18:08
Fakt do toho Francouzi dávají tavený sýr?

nahlásit

AliceM
(upraveno)
12. 9. 2012, 9:28
@Martitina
Já jsem ho tam nikdy nedávala, rajsou šťávu tam někdy přidávám
, ale mám to z jedné francouzské kuchařky a je tam čtvereček taveného sýru - pravda, Apetito u nich nenajdeme.


nahlásit
milu79
(upraveno)
20. 10. 2011, 15:29
Dobrý den Alice, moc, moc, moc děkuju.Mušle jsem měla jen v restauraci a vždycky je toužila zkusit doma a tenhle recept splnil všechna očekávání. v Makru mají teď slávky v akci, super víno taky v akci ( padly 2 lahve, jedna do receptu a jedna na pití) a já si splnila sen...Všichni jsme skončili mírně přiopilí ale naprosto spokojení a recept ukládáma brzy zopakuji. Naprosto úžasná , jednoduchá a krátká příprava. posílám Vám velkou
mějte se Milu

nahlásit

AliceM
(upraveno)
25. 10. 2011, 11:50
@milu79







nahlásit

Demi
(upraveno)
5. 9. 2010, 9:29
Včera jsme je vyzkoušeli a můžeme jen doporučit
. Naprosto vynikající
. Díky za skvělý recept





nahlásit

AliceM
(upraveno)
7. 9. 2010, 10:07
@Demi
Díky !!!






nahlásit

petrať
(upraveno)
25. 7. 2010, 18:38
vyzkoušela jsem a jsou úžasné
, děkuji za super receptík







nahlásit

AliceM
(upraveno)
29. 7. 2010, 16:14
@petrať







nahlásit
Leoonka
(upraveno)
13. 8. 2009, 21:13
Konečně jsem našla to co jsem hledala
Mám sice slávky z mrazáku a jsou bez ulit,ale zkusím to taky a už se těším příští rok na dovolenou jak tam zamachruju s "pinzetou".

nahlásit

AliceM
(upraveno)
26. 8. 2009, 16:23
@Leoonka
Jak se povedly ???

nahlásit

ASliva
(upraveno)
9. 3. 2008, 20:24
.... tééééda!!! Naprosto parádní!!! Právě jsme dohodovali. My škeble milujem, ale dávali jsme si je akorát na dovolené. Teď si je můžeme, díky Vám, dopřát i doma, okamžitě si recept přepisuji do notesu mezi ty nejoblíbenější. Chuť omáčky je dokonalá, každopádně někdy zkusím i rajčatovou verzi. Slávky jsem kupovala v Makru za 109 Kč/kg - ještě se hýbaly .... což mě dosti překvapilo. Moc děkuji za prima recept a moc Vás zdravím!!!! A všem milovníkům mořských pochoutek doporučuji vyzkoušet!!!!





nahlásit

AliceM
(upraveno)
9. 3. 2008, 20:56
@ASliva
Ali, teda tenhle vzkaz mě nakopl, že zase něco nafotím a napíšu
. Zkoušíme děsně moc specialit
, protože i dětičky to milují. Jste zlato za komentář
, moc díky a zase někdy dobrou chuť !!!!!





![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)



nahlásit

ASliva
(upraveno)
9. 3. 2008, 21:40
@AliceM
.... za specialitky budu jen ráda, jsme gurmáni, takže také zkoušíme kde co. Tento Váš recept není nijak pracný a je to delikateska. Nevadí mi ani recepty náročnější na přípravu. Ještě jednou díky a jen tak dál ...


nahlásit

AliceM
(upraveno)
10. 3. 2008, 11:14
@ASliva

nahlásit
starman
(upraveno)
20. 1. 2008, 22:45
mockrát děkuji za recept, už ho ukládám
.......




nahlásit

AliceM
(upraveno)
20. 1. 2008, 22:52
@starman
To je potěšení
A já myslela, že o škeble nikdo ani nezavadí









nahlásit

bubík4
(upraveno)
20. 1. 2008, 21:15
HNED BYCH SI DALA

nahlásit

AliceM
(upraveno)
20. 1. 2008, 22:34
@bubík4

nahlásit

mirabela
(upraveno)
20. 1. 2008, 20:49
Ahojky Alice
,tak tenhle recept přesně,jsem sháněla
Už teď mi tečou sliny a moc se na tu pochoutku těším
A samo,že už ho mám v oblíbených,dám vědět jak se povedly,ale určitě to bude Ňamka,slávky mám moc ráda
Díky Jana








nahlásit

AliceM
(upraveno)
20. 1. 2008, 22:36
@mirabela
Jani, určitě pak napiš, když jsem sem dávala recept, tak jsem přemýšlela, jestli bude vůbec někoho zajímat
Papa a doubrou chuť !!!!!!







nahlásit
kackaslunicko
(upraveno)
9. 8. 2008, 20:53
@AliceM
My jsme taky dneska koupili mušle tak zítra Váš recept vyzkoušíme

nahlásit

AliceM
(upraveno)
29. 10. 2008, 15:53
@kackaslunicko
Ptám se i když hodně pozpátku
- jak mušle dopadly?



nahlásit