Veriohukaiset - krvavé palačinky
Potřebné ingredience
4dl krve (ideálně vepřová nebo hovězí, seženete v některých řeznictví), 4dl mléka, 4dl žitné mouky, 1 vejce, 1 lžíce tmavého sirupu, špetka bílého pepře, půl lžičky soli, špetka majoránky, máslo
Postup přípravy
Smíchejte krev s mlékem, přidejte všechny ostatní suroviny kromě másla a umíchejte dokonale hladké těsto (konzistence stejná, jako na klasické palačinky). V pánvi nechte rozpustit máslo a smažte na něm silnější placičky - ideálně se dělají na lívanečníku.
Úžasné jsou s brusinkovým kompotem (jak jinak :))
Tmavý sirup se u nás špatně shání, mají ho specializované obchody s britskými potravinami, nebo si jde vyrobit vlastní náhradu z kukuřičného sirupu a melasy - smícháme tři díly sirupu a jeden díl melasy.
Poněkud netradiční jídlo, ale rozhodně stojí za to!
Úžasné jsou s brusinkovým kompotem (jak jinak :))
Tmavý sirup se u nás špatně shání, mají ho specializované obchody s britskými potravinami, nebo si jde vyrobit vlastní náhradu z kukuřičného sirupu a melasy - smícháme tři díly sirupu a jeden díl melasy.
Poněkud netradiční jídlo, ale rozhodně stojí za to!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lu456
(upraveno)
21. 2. 2012, 22:27
žiju ve Finsku a ještě jsem nenarazila,ale dala bych
Morroc
(upraveno)
22. 2. 2012, 2:07
@lu456
Já je "potkala" při cestách po Rovaniemi a Oulu, následně pak i v Estonsku... zkuste se poohlédnout po větších obchodech, před čtyřmi lety jsem tam potkávala krev mraženou... a vyrobit to doma už není tolik práce
VaďkaC
(upraveno)
19. 2. 2012, 20:48
Uvařit to nemám odvahu ale ráda bych to ochutnala
enkka
(upraveno)
19. 2. 2012, 20:38
usmev
(upraveno)
19. 2. 2012, 10:29
to je nějaká legrace , i když ve světě se jí daleko větší
Basic
(upraveno)
19. 2. 2012, 20:45
@usmev
To, že to neznáte, ještě neznamená, že to neexistuje... Pro nás netradiční, pro seveřany pochoutka.
kakunka
(upraveno)
19. 2. 2012, 20:43
@usmev
Proč by to měla být legrace? Je to tradiční finské jídlo, velmi oblíbené.
sarus 46
(upraveno)
19. 2. 2012, 10:22
tak tohle asi nikdy zkoušet nebudu