Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

PEČENÝ ČAJ – RECEPT

0.0
PEČENÝ ČAJ – RECEPT

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 kg ovoce 1 citron Cukr 0,7 – 1,2 kg – jak kdo má rád sladké Vanilkový cukr (nemusí být) Rum – 1 – 2 dcl dle chuti 1 lžička skořice + 1 celá skořice 8 hřebíčků Mletý badyán

Postup přípravy

Pečený čaj – postup:
Všechno ovoce opereme, očistíme, odpeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka a hrušky nemusíme loupat. Nastrouháme kůru z citronu a jeho dužninu rozkrájíme na kousky. Vše nasypeme do mísy a přidáme koření. Důkladně promícháme a rozprostřeme na hlubší plech. Dáme na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 st.C. Po 10 minutách přidáme do pekáče cukr a 1 dcl rumu. Pro děti lze udělat variantu bez rumu. Pečeme ještě asi 20 minut, dokud ovoce nepustí šťávu. Během pečení občas ovoce promícháme. Horkou směs nalijeme do skleniček, nahoru dáme 1 lžičku rumu a obrátíme dnem vzhůru na 5 minut nebo 10 minut sterilujeme. Směs necháme vychladnout a uchováváme v temnu a chladu.

Příprava nápoje z pečeného čaje:

Do hrníčku dáme 1-3 lžičky ovocné směsi a zalijeme horkou vodou. Necháme 10 minut louhovat a můžeme pít. Kdo má rád „ostřejší“ nápoje, může přidat do čaje trochu rumu.

Maminky nevím jestli ho tady náká mamča už nemá,tetka frčí na feccbuku .Tak jsem ho okopírovala a můžeteho zkusit :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie