(recept
si oblíbilo 68 návštěvníků)
Oříškový domácí krém aneb když nemáte nutelu
Potřebné ingredience
2/3 hnku neloupaných lískových ořechů. 1/2 salka, 100g čokolády, 3 lžíce medu
Postup přípravy
Krém jsem dělala proto, že jsem potřebovala nutelu a někdo jí celou snědl :o( Co dělat? Ve staré kuchařce po babičce jsem našla recept na domácí nutelu. Manžel prohlásil, ať to jako nutelu neprezentuji, že přesně tak nechutná, ale že je to prý vynikající oříškový krém :o))
Oříšky na plechu pečeme 15 minut při 200°C. Zatím si vedle uděláme krém - smícháme Salko, med a čokoládu (může být jakákoliv - mléčná, z figurek, já dělala z čoko na vaření) a nad párou umícháme do hladkého krému. Upečené oříšky dáme do utěrky a hodně promneme - spálená slupka se oloupe. Všechny oříšky dáme do krému a umixujeme.
Je výborná hlavně na pečení. Obyčejná nutela mi ráda vytéká, ale tento krém se ani nehne. Když se zavře do sklenice, tak vydrží měsíc - pravděpodobně i déle, ale to jsem nikdy nestihla vyzkoušet, protože nevydrží (rodina jí chodí mlsat jen tak).
Oříšky na plechu pečeme 15 minut při 200°C. Zatím si vedle uděláme krém - smícháme Salko, med a čokoládu (může být jakákoliv - mléčná, z figurek, já dělala z čoko na vaření) a nad párou umícháme do hladkého krému. Upečené oříšky dáme do utěrky a hodně promneme - spálená slupka se oloupe. Všechny oříšky dáme do krému a umixujeme.
Je výborná hlavně na pečení. Obyčejná nutela mi ráda vytéká, ale tento krém se ani nehne. Když se zavře do sklenice, tak vydrží měsíc - pravděpodobně i déle, ale to jsem nikdy nestihla vyzkoušet, protože nevydrží (rodina jí chodí mlsat jen tak).
Dáme ořechy na plech
Opečené oříšky v utěrce pořádně promneme.
Vedle dáme hrnec s vodou a v něm nad párou v dalším hrnci smícháme Salko, med a čokoládu.
Ještě horké dáme oříšky do krému a umixujeme. Já jsem mixovala ponorným mixérem a šlo to skvěle. Jestli nemáte, nejdřív ořechy normálně umelte či rozmixujte.
A hotovo. Nevypadá nejlíp, ale chutná skvěle.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
22. 11. 2016, 16:58
hheellaa
(upraveno)
20. 11. 2016, 11:47
Díky za bezva tip
Strepitula
(upraveno)
5. 10. 2012, 18:01
Recept je zajímavý a ukládám Jen bych se chtěla zeptat, jak dlouho se dá skladovat v lednici, pokud s tím máte zkušenosti. Díky
Marti W.
(upraveno)
15. 7. 2012, 16:07
Děkuji Radko, výborný krém. Dělala jsem rovnou dvojitou dávku, přesně dle receptu a je přesně dle fotografie. Ještě jsem nepekla, ale věřím, že mi z rohlíčků nevyteče (jak píšete Vy i ostatní). Ještě jednou děkuji
mnamnulka
(upraveno)
13. 8. 2012, 9:50
@Marti W.
Není vůbec zač. Pečení zdar
fialinka01
(upraveno)
2. 4. 2012, 11:16
Vyškúšané a podarila sa a naozaj môže doporučiť, vôbec nevyteká. Treba dodržať podiel surovín. Výborný domáci orieškový krém
mnamnulka
(upraveno)
2. 4. 2012, 20:29
@fialinka01
Díky. Jsem ráda, že chutná
sonja 5
(upraveno)
13. 3. 2012, 18:28
Zdravím Radko,možná budu mít hloupou otázku,proč se vlastně ty oříšky pečou v troubě šlo by je tam rozmixovat i nepečené ? děkuji za vysvětlení,připravuji se rohlíčky vyzkoušet
mnamnulka
(upraveno)
13. 3. 2012, 21:21
@sonja 5
Jde pouze o chuť. Ty opečené oříšky mají úplně jinou chuť než syrové. Ale jestli chcete zkusit nepečené, tak vám budu držet palce. Dejte vědět, jak chutnalo.
sonja 5
(upraveno)
14. 3. 2012, 16:22
@mnamnulka
Zaděláno,upečeno,hotovo... tím myslím vaše skvělé rohlíčky .Co se týče toho krému a mé otázky,musela jsem vyzkoušet obě varianty,abych mohla porovnat.Musím se přiznat,že oříšky v troubě se mi moc nepovedly,dala jsem přesně stupně i čas podle vás a zdály se mi připálené i když jsem vyndavala ještě dříve možná to tak má být,fakt nevím.Dále jsem postupovala dle receptu,ale pořád byla cítit jako by připálenina z těch oříšků.Druhý krém byl ze syrových,jen pomleté a ,chutnal mi.Rohlíčky jsem raději plnila tím druhým a opravdu jsou vynikající .Radko,moc děkuji za recepty a určitě od vás ještě něco vyzkouším
mnamnulka
(upraveno)
14. 3. 2012, 20:24
@sonja 5
Oni mají být trošku připálené. Ale ta připálená slupka se sloupne a zbyde je opražený oříšek, který má daleko lepší chuť než normální. Ale podle vaší rady zkusím i se syrovými oříšky. Pak dám vědět, jak se vydařilo.
Akira13
(upraveno)
13. 3. 2012, 13:56
Táááákže Keďže som chcela spotrebovať celé salko (veď čo aj robiť s tým zvyškom ) ,ale nemala som dostatok lieskovcov tak som urobila mix z upečených mandlí, lieskovcov a slnečnice Je to fantastickááááááá atómkaša Som si istá, že dnešné koláče sa na posedenie (len dúfam, že na posedenie ja nezhltnem ten zvyšok ) ĎAKUJEM za super receptík Miška
mnamnulka
(upraveno)
13. 3. 2012, 21:23
@Akira13
Vůbec není zač. Hlavně aby nesnědli i vás
Sophie70
(upraveno)
8. 3. 2012, 8:56
TOPOLINO&CA
(upraveno)
23. 2. 2012, 12:49
RADKO, NUTELA HOTOVÁ, UMIXOVANÁ, NEMÁ CHYBU... DĚLALA JSEM TROŠKU JINÝ RECEPT, DALA JSEM ZKARAMELIZOVANÉ SALKO A ČOKO NA VAŘENÍ, SLILA JSEM PROSTĚ RŮZNÉ ZBYTKY, CO BYLY V LEDNICI A ŘEKLA JSEM SI , ŽE TO TĚCH VAŠICH BÁJEČNÝCH ROHLÍČKŮ, KTERÉ CHCI PODLE VAŠEHO RECEPTU UDĚLAT, TO BUDE DOBRÉ A VYŠLA Z TOHO NAPROSTÁ BAŠTA STRAŠNĚ PODOBNÁ KUPOVANÉ NUTELE... MÁM TAKOVOU RADOST.... NEMÁM PONORNÝ, PROTOŽE JSEM HO ZRUŠILA TAK JSEM ROZSEKALA OŘECHY NA ROBOTU DO JEMNA A JSOU V TÉ NUTELE CÍTIT, KŘUPAJÍ, ALE JE TO VÝBORNÉ..... MOC DÍKY ZA RECEPT LENKA
mnamnulka
(upraveno)
23. 2. 2012, 14:43
@TOPOLINO&CA
Tak to mám ohromnou radost, že chutná. Díky za zprávu. Jste šikulka. Že jste si recept upravila vůbec nevadí - od toho recepty přeci jsou. A někdy to dopadne tak, že experiment je lepší než originál Až uděláte rohlíčky dejte vědět, jak dopadly. Bude držet palce.
Michaela_
(upraveno)
21. 2. 2012, 12:53
blbej dotaz.....spatne jsem si precetla postup uz to vim.
bizi
(upraveno)
20. 2. 2012, 17:18
Můžu se zeptat jaké salko dáváte? Jestli obyč.nebo zkaramelizované? Děkuji
mnamnulka
(upraveno)
20. 2. 2012, 17:25
@bizi
Obyčejné. A ani nedávám drahé Salko, ale úplně obyčejné "Zahuštěné slazené mléko" z Kauflandu za 24Kč. Ono to chuťově vyjde v podstatě nastejno a ještě ušetřím
kopretina123
(upraveno)
20. 2. 2012, 0:34
Není to ten krém, co jste dávala do Růžiček z kynutého těsta? Říkala jsem si jak to, že nevyteče, tak teď jsem se to v receptu dočetla. Díky, určitě vyzkouším.
mnamnulka
(upraveno)
20. 2. 2012, 12:28
@kopretina123
Jojo, to je přesně on Dělala jsem ho do růžiček http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=123878&user=1482 i do nutelových rohlíčků: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=123887&user=1482 . Tento krém má jinou konzistenci než klasická nutela, tak opravdu nevyteče. Asi to doplním i do receptu rohlíčků
Vera N
(upraveno)
19. 2. 2012, 23:29