Labutě věnečkové s postupem
Potřebné ingredience
Na odpalované těsto: 160ml vody, 120ml oleje, špetka soli, 160g hladké mouky, 4 vejce Na krém: 500ml mléka, 2 pudinky vanilkové, 150g cukr, trochu rumu.
Postup přípravy
Svaříme si vodu, olej a špetku soli, přidáme mouku a odpalujeme těsto. Pořád mícháme a až se na dně udělá takový povlak (škraloup), tak je hotovo.Těsto necháme vychladnout a pak do něj zašleháváme vejce.
Těsto stříkáme sáčkem nebo plničkou na plech do tvarů oválků (to bude tělo labutě) a do tvaru 2 (to bude krk a ocásek). Dáme do předehřáté trouby a pečeme do růžova. POZOR - neotvíráme troubu!!! Zubatým nožem vychladlé oválky rozřízneme. Na spodní část nastříkáme krém. Krém uděláme tak, že uvaříme klasický pudink a po zchladnutí do něj zašleháváme máslo. Vrchní část rozpůlíme napůl a dáme na krém jako křídla. Z dvojky odřízneme spodek a ten použijeme jako ocásek, zbytek použijeme jako hlavu a krk.
Polevu na labutě nepoužívám. Kdo ale chce může jí udělat a pocákat labutě. Na polevu: moučkový cukr, lžíce horké vody, lžička citr.šťávy, lžíce rumu
Jsou úžasné, měkoučké, lepší než z obchodu. A nejvyšší pocta od manžela: jsou jako od maminky :o))
Do vody s olejem přisypeme mouku a stále intenzivně mícháme.
Těsto je hotové až se na dně hrnce udělá takový "škraloup" cca po 5 minutách. Přidáme 4 vejce (na fotce mám pouze 3, ale dnes to nestačilo a musela jsem přidat ještě jedno) a umixujeme těsto. Těsto nesmí být ani moc pevné ani tekuté - tak přiměřeně :o)
Zdobičkou nebo sáčkem stříkáme na plech. To spodní tělo není stříkané,ale je už ze zbytku. Proto je tak ošklivé. Ty dvojky jsou lepší stříkat rovnou násadkou, ne zdobící - ale to už jsem nevyfotila :o(
Upečeno
Oválky na labutě rozkrojíme nejlépe zubatým nožem a plníme. Do jedné půlky nastříkáme krém, druhou půlkou ještě rozkrojíme a dáme jako křídla. Dvojku také rozkrojíme a dáme ocácek a krk s hlavou.
Hotovo. Mňam.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé