Kynutá maková bábovka
Potřebné ingredience
200-250 ml. mléka, 20g droždí, 100g pískového cukru, 450g polohrubé mouky, 100g Hery, 1 vejce nebo 2 žloutky, 1 lžíce rumu, špetka soli, náplň dle chuti...
Postup přípravy
Někdo kvásek nedělá a vše dává rovnou do robota, já ho radši dělám, už se mi stalo, že těsto nevykynulo, protože droždí bylo špatné...
Zbytek rovnou do robota, pak přidat vykynutý kvásek a zadělat...
Pokud bude těsto řídčí, přisypte malinko mouky, tak aby se nelepilo...
Mezitím než těsto vykyne si připravíme náplň dle chuti u nás vede mák a tato náplň je podle mě na trhu ta nejlepší :D
Po vykynutí těsto rozválíme na obdelník. Na kynutí používám trik, dávám těsto do trouby na program rozmrazování na 40°C a je to hned....
Na těsto natřeme náplň...
Srolujeme jako na závin...
Stočíme do olejem vymazané bábovkové forky. Pozor na okraj rolády, měl by být na vnitřní straně u vnitřního kuželu formy...Necháme krátce vykynout a pak upečeme na 180°C asi 45-50 minut. Zaléží jak moc máte rádi křupavé...v průběhu pečení povrch jednou potřu olejem.
Upečenou bábovku můžete klidně hned vyklopit, není třeba se bát, je kynutá takže neklesne...
Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé