(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího-DĚKUJI ELIZE
![Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího-DĚKUJI ELIZE](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/120218/11/j123862.jpg)
Potřebné ingredience
Suroviny: 600 g hovězí kližky 100 g anglické slaniny vcelku 50 g špeku 5 stroužků česneku 1 lžíce majoránky 2 cibule 1,5 lžičky tymiánu 1 lžička celého nového koření 1 lžička celého pepře 3 bobkové listy 1 lžička jalovce horký vývar 2 lžíce hladké mouky 1-2 lžíce másla pepř sůl
Postup přípravy
Postup
Maso prošpikujeme hranolky slaniny. Otvory předtím vytřeme utřeným česnekem s majoránkou. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ho v kastrolu, který lze vložit do trouby. Přidáme maso a ze všech stran ho zprudka opečeme. Přisypeme hrubě nakrájenou cibuli a koření, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem až do poloviny výšky masa.
Kastrol přikryjeme pokličkou a vložíme do maximálně rozehřáté trouby. Vzápětí snížíme teplotu na 160°C a pomalu pečeme 3-4 hodiny. Průběžně poléváme maso, přilévat vývar většinou není třeba.
Hotové maso vyjmeme a necháme půl hodiny odpočívat. Mezitím výpek vydusíme na tuk, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme takovým množstvím horké vody, aby vznikla konzistence řidší omáčky. Teplotu snížíme na minimum a prováříme půl hodiny za častého prošlehávání. Hotovou omáčku zjemníme studeným máslem
Maso prošpikujeme hranolky slaniny. Otvory předtím vytřeme utřeným česnekem s majoránkou. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ho v kastrolu, který lze vložit do trouby. Přidáme maso a ze všech stran ho zprudka opečeme. Přisypeme hrubě nakrájenou cibuli a koření, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem až do poloviny výšky masa.
Kastrol přikryjeme pokličkou a vložíme do maximálně rozehřáté trouby. Vzápětí snížíme teplotu na 160°C a pomalu pečeme 3-4 hodiny. Průběžně poléváme maso, přilévat vývar většinou není třeba.
Hotové maso vyjmeme a necháme půl hodiny odpočívat. Mezitím výpek vydusíme na tuk, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme takovým množstvím horké vody, aby vznikla konzistence řidší omáčky. Teplotu snížíme na minimum a prováříme půl hodiny za častého prošlehávání. Hotovou omáčku zjemníme studeným máslem
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/120218/11/k165789.jpg)
DOBRÉ MASÍČKO
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
13. 9. 2013, 12:15
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131118/22/b429829-1384808808.jpg)
megi118
(upraveno)
13. 9. 2013, 11:02
vyzerá to skvele.
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(K)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/13.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131025/07/b132716-1382680227.jpg)
Kerstinka
(upraveno)
13. 9. 2013, 9:25
To dnes vyzkouším...jsem zvědavá
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/200531/10/b21120-1590914141.jpg)
kebulka
(upraveno)
14. 7. 2013, 19:49
právě peču,pak dám vědět jaké to bylo. Ale voní to neskutečně dobře
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)