(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kuřecí rarášky
Potřebné ingredience
kuřecí prsa, zbytky salámů (vysočina, slanina), gril. koření, koření gyros, sůl, vorchesterová omáčka , smetana ( na čtyři porce stačí 1 kelímek 10% - 200 g- používám z Kunína), hl. mouka
Postup přípravy
Kuřecí prsa rozkrojíme podélně, abychom dostali tenké plátky masa, velikostně tak, aby se na něj daly položit dvě až tři kolečka vysočiny, klidně hrubší prso rozřízneme i na tři plátky, lehce okořeníme grilovacím kořením, na každý kousek dáme (podle velikosti) dva až tři plátky vysočiny, nebo jakéhokoli salámu, i slaniny, stočíme do malého závitku, obtočíme nití. Na l rozpáleném oleji rarášky opečeme ze všech stran (budou se přichytávat, nevadí), zalejeme vodou tak, aby byly ponořené, i trošku víc, pokud jich máte více, přisypeme trošku koření - asi lžička na čtyři porce, gyros, zakapeme vorchesterovou omáčkou a dusíme cca 15-20 minut, právě podle tloušťky těch kuřecích plátků, pak rarášky vytáhneme a sťávu z masa zahustíme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Z rarášků opatrně odstříháme nitě a zpět vložíme do uvařené omáčky macerovat. Samozřejmě, když necháme uležet déle, vzájemné chutě se hezky promísí. Podle toho, jakou zvolíte uzeninu, takovou chuť bude mít omáčka. Já chutě salámů nekombinuji, vždy používám jeden druh.
Kuřecí plátky sypané gril. kořením
Kuřecí rarášky se dusí
Macerují se v omáčce (toto je porce asi z jednoho většího kuř. prsa - jen porce pro večeři pro syna)
a večeře hotova
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé