(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Medovník pro Milana
Potřebné ingredience
Toto je várka z 5 vajec - dělala jsem to na 2x, váha 2 kg, čtverce 19cmx19cm********************** Těsto: 3 vejce, 2 lžíce medu, 1 sklenice krystal.cukru (cca 2 dcl), 1 lžička sody, 2 sklenice hladké mouky Krém: 1 kelímek smetany , ale lépe alespoň 1,5 kelímku sladké + 1 i více zakysané, 1 sklenice moučkového cukru ,může být i méně .
Postup přípravy
Postup: do mísy dáme vejce, med a cukr. Smícháme. Vaříme ve vodní lázni.
Směs musíme nahřívat a míchat až z ní zmizí krystalky cukru. Nevaříme.
Pak přidáme sodu. Směs se změní do bíla (až do smetanova), zapění se a zvětší se.
Postupně přidáváme mouku. Těsto bude dle konzistence připomínat velice hustou smetanu (ale ne tuhé těsto).
Korpusy: potřebujeme papír na pečení. Označíme přibližně velikost požadovaného korpusu (třeba podle nějakého talíře, nebo tácu) a rozmažeme na něm těsto lžící, ….hmota se táhne a lepí. Korpusy (celkem 4) dáme péci, já peču cca na 180 st. Pečení korpusu zabere zhruba 5-7 min. (ty další jsou během okamžiku). Každý korpus si ještě upravíme dle našeho talíře nebo tácu, aby byly všechny korpusy stejné a aby zbyly kousky korpusů na ozdobení.
Z odkrojků uděláme drobenku.
Drobenka: nasekáme nadrobno oříšky s odkrojky z korpusů.
Připravíme krém: ušleháme smetanu s cukrem a přidáme trochu té kysané. Korpusy vymažeme krémem a posypeme drobenkou a oříšky.
Hotový dort necháme přes noc uležet, nejlépe v chladnějším prostoru.
Směs musíme nahřívat a míchat až z ní zmizí krystalky cukru. Nevaříme.
Pak přidáme sodu. Směs se změní do bíla (až do smetanova), zapění se a zvětší se.
Postupně přidáváme mouku. Těsto bude dle konzistence připomínat velice hustou smetanu (ale ne tuhé těsto).
Korpusy: potřebujeme papír na pečení. Označíme přibližně velikost požadovaného korpusu (třeba podle nějakého talíře, nebo tácu) a rozmažeme na něm těsto lžící, ….hmota se táhne a lepí. Korpusy (celkem 4) dáme péci, já peču cca na 180 st. Pečení korpusu zabere zhruba 5-7 min. (ty další jsou během okamžiku). Každý korpus si ještě upravíme dle našeho talíře nebo tácu, aby byly všechny korpusy stejné a aby zbyly kousky korpusů na ozdobení.
Z odkrojků uděláme drobenku.
Drobenka: nasekáme nadrobno oříšky s odkrojky z korpusů.
Připravíme krém: ušleháme smetanu s cukrem a přidáme trochu té kysané. Korpusy vymažeme krémem a posypeme drobenkou a oříšky.
Hotový dort necháme přes noc uležet, nejlépe v chladnějším prostoru.
:o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
HHaannuullee
(upraveno)
18. 2. 2012, 11:53
nahlásit
Zuzikk
(upraveno)
18. 2. 2012, 11:58
@HHaannuullee
:o)
nahlásit