Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Exclusive s jahodami :o)

0.0
Exclusive s jahodami :o)

Potřebné ingredience

Al exclusive s jahodami

Ingredience: 2 vejce, 150 g cukru moučka, 110 g polohrubé mouky, 2 vanilkové cukry, sůl, 50 g polohrubé mouky, 1 dcl mléka, 30 g cukru, 30 g kakaa, 1 vanilkový pudink, 250 ml mléka, 1 žloutek, 250 g tvarohu ve vaničce, 2 vanilkové cukry, 30 g cukru moučka, jahody (cca 500 g), popř. želatina

Postup přípravy

Postup přípravy: V míse smícháme 110 g mouky, 2 vanilkové cukry, 150 g cukru a 2 žloutky. Ze 2 bílků ušleháme sníh se špetkou soli a opatrně ho vmícháme do směsi. Vše vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Z 50 g mouky, 1 dcl mléka, 30 g cukru a 30 g kakaa vyšleháme těsto a mřížkovaně vléváme do směsi ve formě. Dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut při 180 °C. Ve 250 ml mléka uvaříme pudink, dle návodu a necháme vychladnout. Utřeme tvaroh se žloutkem, 3 vanilkovými cukry a 30 g cukru. Poté vmícháme pudink. Korpus rozřízneme napůl a lehce pomažeme směsí. Většinu směsi namažeme navrch (část si ještě necháme na dozdobení). Do krému jemně vtlačíme jahody. Nakonec si dáme zbytek pudinkovo-tvarohové směsi do sáčku a stříkáme do mezer mezi jahodami. Kdo má rád, může zalít čirým želé.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie