Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Karjalanpiiraat - finské pirožky

0.0
Karjalanpiiraat - finské pirožky

Potřebné ingredience

NÁPLŇ: 2 hrnky vody, 1 hrnek rýže, 2 hrnky mléka TĚSTO: Půl hrnku vody, 1 lžička soli, 1 hrnek žitné mouky, čtvrt hrnku bílé hladké mouky

Postup přípravy

NÁPLŇ: Nejprve si připravte náplň. Do hrnce dejte 1 hrnek rýže, 2 hrnky vody a přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, vařte 20 minut za občasného míchání. Až se všechna voda odpaří a vsákne do rýže, snižte stupeň a přidejte 2 hrnky mléka. Často míchejte. Výsledná konzistence by měla být rýže rozvařená na kaši, občas nějaké zrnko nevadí. Odstavte.

TĚSTO: Předehřejte troubu na 220°C. Všechny ingredience na smíchejte dohromady a propracovávejte, dokud nevznikne hladké, vláčné těsto. To rozválejte na placku cca 0,5cm silnou a vykrajujte větší kolečka nebo ovály. Přeneste na plech, vystlaný pečícím papírem.
Do každého kusu těsta dejte na prostředek náplň - cca 1,5cm krajů nechte volné, přehněte je přes náplň a prsty trochu pomačkejte, aby vypadaly zvlněné.
Pečte 10 - 15 minut, dokud povrch náplně lehce nezezlátne.

Finové to obvykle dlabou na snídani nebo jako chuťovku na večer, jí se s vaječno-máslovou pomazánkou (půl šálku změklého másla, dvě natvrdo uvařená, nasekaná vejce, trochu bílého pepře a sušeného mletého zázvoru, všechno smíchat), já je mám ráda i s obyčejnou marmeládou. :)
Místo rýžové náplně můžete zkusit i třeba bramborovou kaši, různé sýry nebo nasekané rybí maso.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lemali 26. 2. 2012, 16:24
ÚPLN SE MI ZBÍHAJÍ SLINY NA TMHLE JSEM PŘI SVÉM POBYTU VE FINSKU JSEM NA TOM UJÍŽDĚLA :-D :-DNĚKDE MÁM TAKY RECEPT ALE MYSLELA JSEM ŽE JDE NATENKO VÁLET JEN Z JEJICH SPEŠL VÁLEČKEM.. |:o)
lu456 21. 2. 2012, 22:29
výborné a s vajíčkem je to mňamka (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie