(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Luxusní fialová polévka - irská zelňačka
Potřebné ingredience
Půlka větší hlávky červeného zelí, 2 velké brambory, 1 větší cibule, 2,5- 3l kuřecího nebo zeleninového vývaru, máslo, 3 bobkové listy, pepř, slanina, starší chléb
Postup přípravy
Ve větším hrnci rozpusťte máslo a přidejte na něj nadrobno nakrájenou cibuli. Nechte ji zesklovatět a přisypte brambory, nakrájené na cca 1,5cm velké kostky (stejně si pokrájejte i zelí). Smažte asi tři minuty, poté sůl, pepř, bobkový list a ještě chviličku (minuta bohatě stačí) míchejte. Zalijte vývarem.
Nechte brambory lehce povařit (cca 5 minut), vložte na stejné kostky nakrájené zelí s vařte dalších 15 minut.
Vylovte bobkové listy a všechno pořádně rozmixujte - nesmí zůstat žádné kousky! Případně ještě přisolte a připepřete.
Pokud je polévka moc řídká, můžete použít bramborový škrob - v žádném případě mouku!!!. Pokud moc hustá, přilijte vodu/vývar.
Slaninu si nakrájejte na drobné kostky a nechte na pánvi dobře vyškvařit. Na zbytku tuku z ní opečte kostky (trojúhelníky, cokoliv...) chleba. Při podávání pár kousků nasypte na polévku.
Pokud máte opravdu dobré zelí, výsledná barva zaručeně přitáhne i zeleninu odmítající děti. :)
Nechte brambory lehce povařit (cca 5 minut), vložte na stejné kostky nakrájené zelí s vařte dalších 15 minut.
Vylovte bobkové listy a všechno pořádně rozmixujte - nesmí zůstat žádné kousky! Případně ještě přisolte a připepřete.
Pokud je polévka moc řídká, můžete použít bramborový škrob - v žádném případě mouku!!!. Pokud moc hustá, přilijte vodu/vývar.
Slaninu si nakrájejte na drobné kostky a nechte na pánvi dobře vyškvařit. Na zbytku tuku z ní opečte kostky (trojúhelníky, cokoliv...) chleba. Při podávání pár kousků nasypte na polévku.
Pokud máte opravdu dobré zelí, výsledná barva zaručeně přitáhne i zeleninu odmítající děti. :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dominok
(upraveno)
25. 6. 2013, 20:25
luxusní krása - ty Vaše receptíky
laskonka333
(upraveno)
1. 6. 2013, 11:40
funkymama
(upraveno)
1. 6. 2013, 11:25
zrovna jsem dovařila "bílou" zelňačku a jsem naštvaná páč chci tuhle!!!!!!
marky18
(upraveno)
23. 8. 2012, 23:30
Tak do toho jdu, díky za tip
pesnio
(upraveno)
17. 9. 2012, 7:15
@marky18
pesnio
(upraveno)
17. 9. 2012, 7:15
@marky18
fajtka
(upraveno)
9. 5. 2012, 6:38
Název je přesný. Opravdu je luxusní, jak barvy tak i chuť. Je výborná.
pesnio
(upraveno)
7. 4. 2012, 19:58
AKORAT JSEM SE NA NI VRHLA DETICKY UZ SE TESI A JA ABY JSEM REKLA PRAVDU TAK TAKE
PetraRol
(upraveno)
19. 2. 2012, 15:16
no to je nádherná polévka takhle na oko. Nikdy bych si nemyslela, že se o polévce dá říct, že je krásná . Ale ta barvička
Vanusak
(upraveno)
19. 2. 2012, 15:14
Tak tuhle taky rozhodně musím vyzkoušet! Díky za tip!
Pami
(upraveno)
18. 2. 2012, 19:21
Musí být moc dobrá, já zeln´ačku ráda. Ta barva je ale taková radioaktivní
Morroc
(upraveno)
19. 2. 2012, 1:17
@Pami
Tohle chutná úplně jinak, než klasická zelňačka... je to takové... o dost čistší, nemíchá se do toho mraky různých chutí. Barva je právě hodně zajímavá, syn se z toho může zbláznit (a to jsem normálně ráda když do něj nacpu alespoň rajče, na zeleninu se tváří jak kdybych ho tím měla zabít).
pesnio
(upraveno)
16. 9. 2012, 8:53
@Morroc
Jo deti to maji radi kvuli te barve se po tom mohou utlouct a je pravda ze pro deti je to super neni v tom tolik fujtajxliku jako jinde a jeste jim to moc chutna
Analena
(upraveno)
18. 2. 2012, 18:55
zajimavý receptík
paluš
(upraveno)
17. 2. 2012, 17:38
To je barvička ,krásná!!!
Marcela 1980
(upraveno)
17. 2. 2012, 13:18
Vypadá to zajimavě
Sophie70
(upraveno)
17. 2. 2012, 8:40
vyzerá veľmi zaujímavo, netradične, ale tie suroviny v tom sú dobré, takže musí byť chuťovo fajnová ..... nuž musíme vyskúšať