Minipizzy na italský způsob
Potřebné ingredience
TĚSTO:20g droždí, 1 lžička krupicového cukru, 80ml vlažné vody, 250g hl. mouky, 1 lžička soli, 50g rostlinného tuku - rozpustit NA DOHOTOVENÍ: 150g mozzarelly, lístky bazalky na ozdobení a olivový olej na pokapání NÁPLŇ:400g rajčat, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, sůl, pepř
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme vykynout. Z těsta tvoříme kuličky a na plechu s pečícím papírem vytvoříme placičky silné asi 1,5cm. Na ně naneseme rajčatovou náplň a plátky mozzarelly. Poté necháme pizzu asi 15min kynout, pokapeme ji olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě při 200°C cca 25min. Ozdobíme bazalkou
NÁPLŇ: Rajčata oloupeme, zbavíme jadřinců a dužninu nakrájíme na kousky. Česnek nasekáme a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme nakrájená rajčata, tymián, sůl a pepř a dusíme asi 5min.
Z této dávky je cca 18ks pizzy
NÁPLŇ: Rajčata oloupeme, zbavíme jadřinců a dužninu nakrájíme na kousky. Česnek nasekáme a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme nakrájená rajčata, tymián, sůl a pepř a dusíme asi 5min.
Z této dávky je cca 18ks pizzy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lenka.Drasakova
(upraveno)
16. 5. 2012, 8:04
Nemůžete přidat obrázek?