Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

krutí prsa s tvarůžky

0.0
krutí prsa s tvarůžky

Potřebné ingredience

krutí prsa, olomoucké tvaružky,májka,sůl pepř,plnotuč. hořčice,smetana

Postup přípravy

Olomoucké tvarůžky si vidličkou rozmačkejte na malé kousky a přidejte k nim obsah „střední" konzervy játrové paštiky Májka. Promíchejte, opepřete, přidejte špetku provensálských bylinek rozmělněných v dlani, asi čtyři stroužky česneku, rozetřeného se špetkou sole a malou lžičku plnotučné hořčice. Se solí to nepřehánějte, protože syrečky jsou dost slané samy o sobě.
Dále budete potřebovat asi 1 kg krůtích prsou, která si nakrájíte na plátky silné asi 4 cm.Do těch plátků si vyřízněte kapsu a tu naplňte připravenou směsí.
Naplníme kapsu namíchanou směsí... Párátky, nebo špikovacími jehlami kapsy sešijete, svrchu lehce osolte (pozor s tou solí, „nádivka" je už slaná až až), opepřete a posypte provensálskými bylinkami. Potom kapsy rozložte do pekáčku, vymazaného olivový olejem, kterým je svrchu ještě trochu pokapejte. Přiklopte je horním dílem pekáče a dejte péci asi na 200 stupňů do trouby
Každých 15 minut kapsy kontrolujte a mašlovačkou je hezky potírejte vypečenou šťávou. Nebuďte „vykulení", když Vám začne směs z kapes trochu unikat. To vůbec nevadí a je z ní potom okolo kapes výborné „ňamňání". Když je maso už skoro upečené, zalijte ho sladkou, 33% - ní smetanou a dejte ještě, už bez horního dílu pekáče, zapéct - podle potřeby a Vaší chutě na konzistenci
příloha ...všechny způsoby brambor

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JaňulisKa85 14. 2. 2012, 10:41
výborné (Y) Jedla jsem to u příbuzných a už taky děláme. Mají to rádi hlavně chlapy, ale mě to taky moc chutnalo (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie