Fazolová polévka z papiňáku ... když si je zapomenete namočit přes noc
Potřebné ingredience
Postup přípravy
Není to můj nápad, vyčetla jsem to někde na netu, takže se tímto autorovi omlouvám. Pokud zapomenete přes noc namočit fazole, není nic ztraceno. Fazole nasypte do papiňáku, nesolte, zalejte do půlky vodou a pak nechte 20 minut vařit. Pak papiňák vypněte, neotvírejte ho a nechte fazole dojít cca 1 hodinu. Po hodině jsou krásně měkké, takže stačí jen zásmažka a dochutit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Krsja
(upraveno)
23. 6. 2012, 20:52
Bezva nápad, jen ale upřesňuji, že luštěniny se nenamáčejí dopředu pouze kvůli rychlejšímu vaření, ale proto, že jsou potom lépe stravitelné a, s prominutím, se po nich tolik neprdí ... takže namáčet nebo se jít po obědě projít na vychajdu .
monky3
(upraveno)
13. 2. 2012, 17:43
přesně, nikdy nenamáčím....vařím podle druhu fazolí, bílé stačí 30 minut tmavé 35...a supr http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=12048&user=66156 asi tak
Jitka z Brna
(upraveno)
13. 2. 2012, 17:47
@monky3
jako zeptám se nehezky ... ale nemáš ty fazole rozvařené?
monky3
(upraveno)
13. 2. 2012, 17:51
@Jitka z Brna
ne nemám, ale fakt bez namáčení...stačí 30 minut a je to ale můžeš zkusit míň pro začátek, třeba 20 minut, ale to je na nás tvrdé
Jitka z Brna
(upraveno)
13. 2. 2012, 18:10
@monky3
Tak super, zkusím třicet. Ale ten svůj "předpis" smažu až to vyzkouším. Díky za radu.
monky3
(upraveno)
13. 2. 2012, 18:56
@Jitka z Brna
nemaž.....předpise , někdo zadá papiňák a bude rád za polívku
Hyzule
(upraveno)
13. 2. 2012, 17:17
dojít 2h??To nevařím ani v obyč hrnci V tlakáči vařím 30-40minut a polívka je na světě.
Jitka z Brna
(upraveno)
13. 2. 2012, 17:28
@Hyzule
tak to je super, vyzkouším. .
žabada
(upraveno)
13. 2. 2012, 13:55
to se mi hodí díky
Jitka z Brna
(upraveno)
13. 2. 2012, 17:15
@žabada
já to vyzkoušela včera, kluk byl nemocnej a jediný jeho přání na oběd byla právě ta fazolačka.