Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Vláček k narozeninám-můj první a bez pečení!!

0.0
Vláček k narozeninám-můj první a bez pečení!!

Potřebné ingredience

Hranatá roláda z bebe sušenek z pěti balíčků (pudinková náplň, udělat 2 dny předem, aby se rozležela), obyčejná piškotová válcová roláda (jakákoliv z obchodu nebo jestli se vám chce péct svou...), 1 kg pravý holandský marcipán na potahování (nebo jiná hmota, se kterou máte zkušenosti), potravinářské gelové barvy Wilton čokoládky na kolejnice bonbonky do vagonků jako náklad, 2 fidorky na velká kola na lokomotivě, diskito sušenky na kolečka

Postup přípravy

Můj první pokus o dort:)! Zcela bez pečení, pro totální amatéry:)!! Mašinka: obyčejná roláda z obchodu, kabina + vagonky základ z rolády z bebe sušenek- vše potaženo potahovací hmotou z pravého holandského marcipánu (koupená zde na MMB u paní Kamily (ID 230945), které tímto děkuji za rady a inspiraci!!!!!! S tímto marcipánem se mi výborně pracovalo, měla jsem obavy, protože jsem něco takového dělala poprvé, ale šlo to parádně, jako s plastelínou :). Marcipán jsem si barvila gelovými barvami Wilton (půjčila mi kamarádka Katka, která kromě toho, že umí krásné dorty, prodává také nádherné kabelky- ID 202396.
Komínek na lokomotivě je dortová fontánka, vypadalo to parádně, bohužel nemám vyfoceno... Koleje jsou z čokoládek z Alberta (stejné, jako Merci, jen o polovinu levnější). Vagonky jsem shora trochu vydlabala, aby vznikl prostor pro náklad- bonbonky. Protože jsem na mašinku marcipánem trochu plýtvala, měla jsem ho málo na vagonky, proto jsou tak škaredě spojované. Ale kdybych lépe dělila hmotu, vyšlo by to kilo marcipánu v pohodě na tento vlak se čtyřmi vagonky.

ještě bez blesku ...

detail lokomotivy

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luciasnik 31. 12. 2012, 12:59
Dobrý den, mohu se zeptat: ty vagonky jste vydlabala pred potazenim hmotou ? jinak jsem si ne uplne precetla vase instrukce a koupila bebe jine barvy..nevadi to ? dekuji moc za radu..
luciehegerova 20. 2. 2012, 17:28
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
veveřáček 14. 2. 2012, 8:15
Moc hezký (^) akorát nad mašinkou taky furt přemýšlím,toto vypadá opravdu zajímavě (Y) (Y) (Y) |:o)
MiriKu 14. 2. 2012, 16:02
@veveřáček Děkuji, je to snadné :)! Miri
Exclusivestyle 13. 2. 2012, 14:07
Nádhera!! Vkusný, barevně vyladěný a "ksichtík" lokomotivy úžasný.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Tleskám a doplňuji, že dort byl i chuťově naprsoto vynikající... (L) (L) (L) (L) (L)
Hanulka2 13. 2. 2012, 10:22
nádhera!!!! právě přemýšlím, co upeču pro malou k narozeninám do školky a tohle je úžasné (clamp)
MiriKu 13. 2. 2012, 10:58
@Hanulka2 Děkuji!! Jsem absolutní amatér, vůbec nepeču a toto byl můj první pokus s potahováním :)... Je to velice jednoduché, jestli znáte tu beberoládu (recepty jsou i tu na MMB, my ji doma děláme už moc let) a chce to dobrý marcipán nebo potahovku, měla jsem kromě toho kila holandského ještě barvené válečky (po 10 dkg, kus 28 ,-) a ty byly hrozné, strašně se drolily...
Hanulka2 13. 2. 2012, 12:18
@MiriKu já mám v plánu dělat na oficiání oslavu doma potahovaný medovník, bude to můj první potahovaný. Jinak peču docela často, ale s potahováním zkušenost vůbec nemám. Tohle je úžasné, asi to udělám do školky *-) Snad se mi to alespon z poloviny povede jako Vám ,-) Tu dortovou fontánu jste seřízla? nebo je takhle nízká? Přemýšlím, že bych ji taky koupila jako komínek.. ale aby nebyla příliš vysoká.. je to tahle? http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=50049233
MiriKu 13. 2. 2012, 13:33
@Hanulka2 Ano, je to ta fontána, kupovala jsem spolu s marcipánem tady u této paní. Není moc dlouhá a je tam zaražená, marcipán je měkký i ta roláda, co jsem měla vevnitř, je měkká, takže to šlo krásně zapíchnout a hořela parádně, asi tak 20 cm plamen! Bohužel jsme nestihli vyfotit, máme to jen na kameře :). Vůbec se toho nebojte, kamarádka pracuje s hmotou K2, prý super, já jsem koupila marcipán http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=48085711&tab=4 a byl perfektní, vůbec se mi to nelepilo, netrhalo, bezvadně se to barvilo, prostě byla to příjemná práce, jak s plastelínou. Dělala jsem v pátek a v sobotu, dnes je pořád marcipán hezky vláčný a měkký (vloni jsem měla kupovaný dort s dělanou hmotou ala marcipán a byla dost tvrdá a chuť nic moc). Tak držím palce!!!
Hanulka2 13. 2. 2012, 21:07
@MiriKu Díky Miriam, bude se u Vás hooooooodně inspirovat ,-) Snad se dílo podaří ^o) A ještě mi, prosím, poraďte. Budu dělat pět vagonků, z kolika balíčků sušenek, kolik balení pudingu a mléka???
MiriKu 14. 2. 2012, 16:00
@Hanulka2 Hani, včera jsem nestihla odpovědět, tak jestli se ještě mrknete :).. takže je to z pěti balíčků sušenek, my děláme z červených - jemné. Je to na 4 vagonky a 1 na výšku postavené na kabinu lokomotivy. Na toto množství 3 vanilkové pudinky, 9 dcl vody a 3 vanilkové cukry uvařit, míchat do vlažna. 30 dkg másla ušlehat s 3 vanilkovými cukry (ano, zase, ale nedává se žádný další cukr, sušenky jsou sladké a dohromady je to sladké tak akorát), do toho vmíchat schladlý pudink. Půlku obarvit kakaem, slepuje se vždy jednou bílý krém ,jednou hnědý, celá ksotka se pomaže krémem (dělejte na alobalu, do kterého pak zabalíte) a posype mletými ořechy nebo kokosem (pomocí toho alobalu to lehce obalíte). Zabalíte do alobalu a nechte 2 dny v lednici uležet, sušenky krásně změknou a hezky to drží pohromadě. Krájí se zešikma, vyjde vám z toho pruhovaný plátek. Je to náš oblíbený rodinný zákusek už od dětství. Toho krému bude dost, na těch pět balíčků v pohodě, ještě jsem slepovali piškoty (taky moc dobré, slepit, polít čokoládou a nechat v chladu odležet- změknou a děcka to mají moc rádi. Jednoduché, ne moc drahé a dobré :)!
Hanulka2 14. 2. 2012, 21:54
@MiriKu Díky! takže puding ne do mléka, ale voda? vyzkouším, zní to dobře! Budu dělat vagonků 5, dcera bude mít pět let, asi je tedy udělám menší, aby to vyšlo... Děkuji za rady!
MiriKu 17. 2. 2012, 7:48
@Hanulka2 Ještě jednou zdravím! Ano, pudink do vody! Tento zákusek je s marcipánem moc dobrý, protože ta roláda není tak sladká, jak marcipán, takže dohromady je to fajn, ne tak sladké, jako klasické dorty! Tak držím palce, ať se vám podaří :)! Hezký den! Miri

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie