(recept
si oblíbilo 57 návštěvníků)
Sterilovaná červená řepa
Potřebné ingredience
červená řepa,NÁLEV:1 l octa , 2 l vody , 10dkg soli , 35 dkg cukru, 8 g anýzu , 16 g kmínu , 16 g fenyklu , 8 lžic nastrouhaného křenu
Postup přípravy
Svaříme si nálev den předem,aby se chuť všech přísad dostala do nálevu,těsně před použitím , nálev totiž zcedíme .Očištěnou řepu,zbavenou lupení a zbytečných kořínků,uvaříme ve velkém hrnci do poloměkka.Ještě vlažnou oloupeme,bude-li teplá,jde to lépe.Nakrájíme na kostičky nebo malé hranolky,naplníme malé sklenice.POZOR : řepu sypeme do sklenic volně,nepěchujeme ji,jinak se nám tam vejde jen velmi málo nálevu a řepa nebude mít správnou chuť.Scedíme nálev a zaléváme jím řepu.Skleničky necháme chvíli stát,event.s nimi trochu klepneme,aby utekl vzduch,dolijeme chybějící nálev a zavíčkujeme.Sterilujeme při 85°C 20minut.Řepa je vynikající jako příloha k mnoha jídlům,zamilují si ji i děti.Ty moje mají rády domácí červenou řepu už od malička,jedí ji samotnou jen tak,jako by to byla přesnídávka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
21. 9. 2017, 21:59
Řepu už mám,tak zkusím
kleop
(upraveno)
4. 11. 2013, 16:38
Naprosto luxusní!!!
Něm.
(upraveno)
22. 11. 2011, 10:15
Vynikající recept,nejdříve jsem dělala jen 3kg řepy,ale musela jsem dělat ještě 9kg,jelikož by nám nevystačila. Malýmu je 20měsíců a může se po ní utlouct,stejně i jeho otec.Mám uložený recept,jelikož to opravdu nemá chybu.Díky moc
Lenpod
(upraveno)
13. 9. 2011, 12:28
Včera jsem vařila řepu a upravovala dle Vašeho receptu, tak se na ni těším. Sestřenice vaří dobře očištěnou řepu přímo s kořením a pak použije na nálev, možná to také zkusím, je mi líto vyvařených látek z řepy. A ještě jeden tip - uvařenou, oloupanou řepu dělá na kostičky kolečkem na bramborový salát, zkusila jsem to a šlo to dobře a rychle.
šmudřinka
(upraveno)
9. 2. 2011, 22:20
Dobrý den,jedna otázečka kolik řepy je na tento receptík a kolik je asi tak z toho skleniček moc děkuji Radka
Casablanka
(upraveno)
27. 4. 2011, 22:43
@šmudřinka
Dobrý den. Já ji vařívám 5-ti litrový hrnec,počet skleniček Vám neřeknu,záleží na tom ,jak velké použijete.Tohle množství nám vystačí do příští sklizně.Blanka
AliceM
(upraveno)
16. 10. 2007, 10:48
Milá Blani, tak mám podle Vás udělanou už druhou dodávku červené řepy , je vynikající a všem ji doporučuji . A na papriky v oleji se chystám zítra . Tak moc díky a pěkný podzim . Alice
Casablanka
(upraveno)
18. 10. 2007, 20:14
@AliceM
Těší mě,že vám chutná ,tak jako nám.Jinak díky za přání.Pro letošek už mám (díky bohu) už vše zavařeno .
AliceM
(upraveno)
4. 10. 2007, 23:22
Dobrý večer Blani, dnes jsem podle Vašeho receptu dělala řepu, zatím jsou skleničky poskládané v kuchyni, všechno to vonělo a chutnalo báááječně , ten Váš nálev je opravdu super . Naše děti řepu milují a nejspíš zítra, než dorazím z práce, tak bude o skleničku méně ....... . Pěkný veče .
Casablanka
(upraveno)
7. 10. 2007, 11:11
@AliceM
Věřím,že bude vašim dětem chutnat,tak jako těm mým.Červenou řepu zavářím každý rok,a to 2-3 5-ti litrové hrnce,aby jí bylo dost.Už mě ani nepřekvapí,když při úklidu v dětském pokoji najdu prázdné skleničky od řepy poschovávané za závěsem nebo pod postelí.Jinak doporučuji neotvírat zavařené skleničky asi 2 týdny,než se řepa v nálevu pěkně "rozleží".Přeji dobrou chuť.
AliceM
(upraveno)
7. 10. 2007, 22:33
@Casablanka
Díky, zkusíme čas dodržet. A ani nevíte, jak mě potěšilo, že nacházíte "poklady" u dětí v pokojích když uklízíte . Nacházím taky různé "zapomenutiny" a jsem ráda, že je nás víc..... .
Casablanka
(upraveno)
9. 10. 2007, 23:21
@AliceM