(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou-DĚKUJI VARENI.CZ
Potřebné ingredience
stroužkyčesnek koření na steak 1 lžíceolej na smažení 2 kscibule 4 plátkyvepřová krkovička marináda olivový olej 4 lžícepikantní tomatová omáčka podle potřeby smetana
Postup přípravy
Očistíme si maso, opláchneme a nakrájíme na plátky. Krkovičku lehce rozklepeme a posypeme kořením na steak. Potřeme je pikantní tomatovou omáčkou a pokapeme olivovým olejem. Necháme v míse uležet.
Česnek a cibuli oloupeme. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na kolečka.
V široké hluboké pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, na který pak vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany. Před otočením ještě neopečenou stranu posypeme hladkou moukou.
Po otočení na každý plátek potřeme prolisovaným česnekem. Maso zasypeme proužky cibule a pečeme pod pokličkou asi 15 minut. Můžeme lehce podlít smetanou.
Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou podáváme s vařenou rýží a zeleninovou oblohou.
Česnek a cibuli oloupeme. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na kolečka.
V široké hluboké pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, na který pak vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany. Před otočením ještě neopečenou stranu posypeme hladkou moukou.
Po otočení na každý plátek potřeme prolisovaným česnekem. Maso zasypeme proužky cibule a pečeme pod pokličkou asi 15 minut. Můžeme lehce podlít smetanou.
Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou podáváme s vařenou rýží a zeleninovou oblohou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé