Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

ŘECKÝ GULÁŠ -VÝBORNÝ......s kůrou z citronu

0.0
ŘECKÝ GULÁŠ -VÝBORNÝ......s kůrou z citronu

Potřebné ingredience

asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.

Postup přípravy

Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř, česnek, citronovou kůru , papriku, majoránku a kmína promíchat.
Na sádle zpěnit cibulku, přidat kečup a lehce promíchat, na to dát maso,orestujeme, ochladíme lžící octa, zalejeme vodou a vaříme do polozměknutí, poté přidáme mrkev, petržel,celer, nakrájené žampióny.
Zahustíme záklechtkou, nebo jíškou, ještě chvilku povaříme a hotovo.
Podáváme s kndlíkem, nebo chlebem.
pozn. Citonová kůra je nutná pro dosažení té správné chuti....

INGREDIENCE

SMĚSKA

PŘED ORESTOVÁNÍM

RESTUJEME

VAŘÍME

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 26. 9. 2010, 11:54
Mohu se zeptat - ten recept pochazí opravdu z Řecka? Snažím se tu totiž už dva roky marně sehnat kořenovou petržel... a zatím mi ani nikdo nedokázal odpovědět, jestli to tu vůbec existuje *-)
Bubalka 26. 9. 2010, 14:11
@ Zuzi, já kdysi žila v řecku a recept mám z rodiny, u které jsem byla. Jinak když použijete pastiňák a kousek celeru, vyjde to nastejno. Ale poradím Vám, vypěstujte si kořenovou petržel v květináči, nebo truhlíku. Nebo ji kupte u nás a dejte si toho moře do mrazáku, i zde v čechách je jí málo (F)
Zrušený účet 26. 9. 2010, 15:34
@Bubalka Díky, zkusím to v tom truhlíku, to mě nějak nenapdlo (clamp) Zkoušela jsem zasít na zahradě, ale nějak mi z toho nic moc nevzešlo :-( Já žiju kousek od Soluně, a tady v okolí to vážně není k sehnání. Myslela jsem si, že to třeba vůbec nepoužívají *-) Nebo to v téhle oblasti prostě neroste... Dovést od jinud mě taky napadlo, ale co jsem se dostala tady kosek nahoru za hranice, taky jsem ji tam nenašla :^) A taky jsem si říkala, jak by na mě asi koukali celníci, kdybych vezla v kufru 10 kilo petržele... no asi spíš jako na blázna ,-) Jinak to taky nahrazuju celerem, když už nemám na vybranou, ale přijde mi že trochu rozdíl tam přece jenom je (pl)
Bubalka 26. 9. 2010, 20:52
@ Jů, tak to já byla kousek od Vás- Kavála (F), do Salonik jsme jezdili, přítel pracoval na stadiónu a potom jsem bydlela na Krétě v Chani. Ale vrátila jsem se domů-to byla velká chyba....Jinak ať se Vám tam daří, opravdu moc pozdravuji (F) (F) (F) (F) (F)
Zrušený účet 28. 9. 2010, 18:33
@Bubalka Kavalu znam, pritel tam ma pribuzne :-) Jinak pokud jde o zivot tady - myslim, ze navratu nemusite zas tak moc litovat. Jde to tu strucne receno vsechno do... no... :-( Pokud zrovna nejste statni urednik :^) , ale proste jen obycejny pracujici, je to ted vazne boj :-S Ale diky moc za radu ohledne petrzele (clamp) Aspon uz vim, ze tu ty dva roky neblbnu zbytecne, ze nekde ji mit musi! :-D
magdasch 26. 9. 2010, 12:09
@ Nechápu jak jestli existuje? Jako že v obchoďácích je všude jen pastiňák, nebo jak to myslíte? Já kupuju koř.petrřel v zahradnictví...
Bubalka 17. 2. 2008, 12:57
DOPORUČUJI, DNES HO OPĚT MÁME.....CHLAPŮM MOC CHUTNÁ

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie