Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Valašská kyselica

0.0
Valašská kyselica

Potřebné ingredience

350 g kysaného zelí ( i s vodou, v případě potřeby - kyselost - naředíme vodou, cca 0,5l) 200 g valašské klobásky či kousek uzeného masa 300 g nakrájených brambor 250 ml smetany (z nouze se dá použít i mléko) 60 g hladké mouky 4 bobkové listy 7 kuliček celého pepře 3 kuličky nového koření sůl špetka mletého pepře hrst sušených hub (jen pro milovníky, není nutné)

Postup přípravy

Brambory uvaříme zvlášť. Má to snadný důvod, s kyselým zelím se nikdy dobře neuvaří a zůstanou tvrdé!
Kysané zelí vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Vodu ze zelí slijeme do polévkového hrnce a naředíme do potřebného množství vodou. Přidáme zelí, koření a společně s klobásou nakrájenou na kolečka povaříme do změknutí, tj. cca 30 minut. Během varu přidáme do polévky i předem uvařené kostičky brambor. Mouku rozmícháme ve smetaně a připravíme zátřepku na zahuštění. Zvolna ji vlijeme do polévky a dobře promícháme a cca 12 minut povaříme.
My ji prostě milujeme!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 10. 2. 2012, 10:46
Tak ta bude výborná-vyzkouším.Alena :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie